AcasăUtileMeteoAlerte de la meteorologi: viscol și ninsori! ANM a emis avertizări COD...

Alerte de la meteorologi: viscol și ninsori! ANM a emis avertizări COD PORTOCALIU și GALBEN – HARTA

Alerte de la meteorologi: viscol și ninsori! ANM a emis avertizări COD PORTOCALIU și GALBEN - HARTAAlerte de la meteorologi: viscol și ninsori! ANM a emis avertizări COD PORTOCALIU și GALBEN - HARTA (sursa foto: alba24.ro)

Meteorologii au emis, duminică la prânz, mai multe avertizări – atât tip COD PORTOCALIU, cât și GALBEN. Sunt anunțate zonele în care vântul va sufla cu putere, unde va fi viscol și unde vor cădea ninsori. În unele zone montane înalte, vântul va sufla cu rafale de peste 120…140 km/h și va fi viscol puternic, atrag atenția specialiștii ANM.

Prima avertizare tip COD GALBEN are în vedere intervalul 07 februarie, ora 02 – 07 februarie, ora 15, în care, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), local în Carpații Orientali și Occidentali, dar și în vestul Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitate scăzută. Local ninsorile vor fi moderate cantitativ, transmit meteorologii.

foto: meteoromania.ro

Pentru intervalul 07 februarie, ora 05 – 07 februarie, ora 10 a fost emisă o avertizare COD PORTOCALIU. Meteorologii anunță că la altitudini de peste 1700 de metri, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

Alte avertizări COD PORTOCALIU și GALBEN

foto: meteoromania.ro

Alte avertizări vor intra în vigoare luni seară, respectiv pe 7 ianuarie, și vor rămâne valabile până marți dimineață. E vorba despre o avertizare COD GALBEN, ce va fi valabilă în intervalul 07 februarie, ora 18– 08 februarie, ora 20, și prin intermediul căreia ANM anunță că în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

Și atrag atenția că, îndeosebi în zona înaltă, vântul va continua să aibă intensificări până în dimineața zilei de joi, 10 februarie.

În intervalul 07 februarie, ora 22– 08 februarie, ora 20 va fi valabil un COD PORTOCALIU – în răstimpul avut în vedere ANM anunțând faptul că „la altitudini de peste 1600 de metri în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută”.

Atenționare COD GALBEN de vânt – zonele vizate

foto: meteoromania.ro

De asemenea, ANM a emis, duminică, o atenționare meteo COD GALBEN, pentru ziua de marți, mai precis pentru perioada 08 februarie, ora 05– 08 februarie, ora 20.

„În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în Dobrogea și în estul Munteniei, apoi și în Moldova, cu rafale de 55…65 km/h și pe suprafețe restrânse de peste 70 km/h.

Notă: intensificări ale vântului vor fi pe alocuri și în restul teritoriului, cu viteze în general de 50…55 km/h, îndeosebi în centru și sud-vest”, atrag atenția specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger