AcasăUtileMeteoAlertă meteo de viscol! Ce zone intră sub COD GALBEN de vânt...

Alertă meteo de viscol! Ce zone intră sub COD GALBEN de vânt puternic – HARTA/ANM, prognoză specială pentru București

Alertă meteo de viscol! Ce zone intră sub COD GALBEN de vânt puternic - HARTA/ANM, prognoză specială pentru BucureștiAlertă meteo de viscol! Ce zone intră sub COD GALBEN de vânt puternic - HARTA/ANM, prognoză specială pentru București (sursa foto: expressdebanat.ro)

Vin vești de ultim moment de la meteorologi, care anunță în ce zone ale țării vântul va sufla cu putere, în perioada următoare. S-a emis COD GALBEN. Iar specialiștii anunță că la munte, la altitudini mari, temporar va fi viscol. Iar în masivele nordice va ninge.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, miercuri, prin intermediul unei atenționări COD GALBEN ce va intra în vigoare pe 17 februarie, la ora 06 și va fi valabilă până vineri seară, respectiv până pe 18 februarie, la ora 20, că „în intervalul menționat, la început în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, apoi și în restul zonei montane, vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h.

La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. În masivele nordice local ninsorile vor fi moderate cantitativ”.

foto: meteoromania.ro

COD GALBEN pentru perioada 17 februarie, ora 08 – 18 februarie, ora 06

Totodată, prin intermediul unui COD GALBEN ce va fi valabil în intervalul 17 februarie, ora 08 – 18 februarie, ora 06, meteorologii anunță că în nord-vestul țării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h.

De asemenea, specialiștii ANM atrag atenția, prin intermediul acestui mesaj, că și în restul teritoriului vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h. Iar pe parcursul zilei de vineri, 18 februarie, „vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 45…55 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cele centrale, estice și sudice, rafalele vor depăși 70 km/h”.

Prognoză specială pentru București. Când mai scad temperaturile

Și tot miercuri, 16 februarie, ANM a transmis și o prognoză specială pentru zona municipiului București, fiind vizat intervalul 17 februarie, la ora 06 – 18 februarie, la ora 20. Așa aflăm că sunt anunțate ceva schimbări la nivel de vreme, și că vineri în Capitală se va remarca o scădere ușoară a temperaturilor. De asemenea, vântul își va face simțită prezența și în Capitală, în intervalul avut în vedere în această prognoză specială.

Așadar, pentru perioada 17 februarie, la ora 06 – 18 februarie, ora 08, respectiv de joi dimineață și până vineri dimineață, ANM anunță că temperaturile se vor situa în continuare cu mult peste cele normale pentru a doua decadă a lunii februarie.

„Cerul va avea înnorări, iar pe parcursul nopții va crește probabilitatea ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat (viteze de cel mult 40…45 km/h)”, anunță meteorologii. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 4…7 grade.

Pentru ziua de vineri, 18 februarie, mai precis intervalul orar 08 – ora 20, veștile sunt următoarele: „valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât în intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale intervalului. Vântul va prezenta temporar intensificări, cu viteze la rafală de 50…55 km/h”. Conform ANM, temperatura maximă de vineri va fi de 11…12 grade.

511 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger