Cauta

Mai bine cumpără NASA cu totul. De ce le oferă Jeff Bezos 2 miliarde de dolari celor de la agenţia spaţială (VIDEO)

Jeff Bezos

Jeff Bezos

Jeff Bezos ţinteşte alte limite. Consideră că a făcut tot ce se putea pe Pământ, astfel că se concentrează asupra spaţiului.

Mai nou, miliardarul american s-a oferit să achite până la două miliarde de dolari din costurile NASA, dacă agenția spațială americană îi va atribui companiei sale, Blue Origin, un contract ce prevede dezvoltarea unui vehicul spațial pentru asolizarea unui echipaj de astronauți pe Lună.

Bezos offers NASA $2 billion to build lunar lander

Elon Musk are deja contract cu NASA

NASA a atribuit în luna aprilie un contract de 2,9 miliarde de dolari companiei SpaceX, deținută de rivalul lui Bezos, magnatul Elon Musk, pentru a construi un vehicul care să transporte astronauți pe suprafața Lunii cel mai devreme în 2024, respingând oferta făcută de Blue Origin.

Pentru oferta respectivă, compania lui Jeff Bezos a încheiat un parteneriat cu alți giganți ai aeronauticii, Lockheed Martin Corp, Northrop Grumman Corp şi Draper. NASA invocase la acel moment lipsa de fonduri și succesul dovedit al misiunilor orbitale efectuate de SpaceX.

Jeff Bezos, scrisoare către NASA

Într-o scrisoare către administratorul NASA, Bill Nelson, Jeff Bezos a precizat că Blue Origin va renunța la plățile în anul fiscal curent guvernamental și în următorii doi.

Această ofertă nu este o amânare, ci este o renunţare directă şi permanentă la aceste plăţi. Această ofertă acordă timp pentru ca acţiunile de creditare guvernamentală să ajungă din urmă”, a spus Bezos.

Înainte să aleagă SpaceX, NASA a lansat o cerere de oferte pentru un vehicul spaţial care să transporte astronauţi pe suprafaţa Lunii în cadrul programului său Artemis, ce vizează revenirea oamenilor pe satelitul natural al Terrei pentru prima dată după anul 1972. Modulul de asolizare dezvoltat de Blue Origin se numeşte „Blue Moon”.

Ultimele stiri

  • Pensiile vor fi recalculate altfel, de la 1 septembrie 2024. La ce trebuie să fie atenţi angajaţii
  • Alege ce citești
  • Mugur Isărescu, explicaţii uluitoare: de ce e bine că Guvernul se împrumută masiv pentru finanţarea deficitului
  • Un medic de la Institutul Oncologic, acuzat de ucidere din culpă! Ar fi uitat o compresă în abdomenul unei femei
  • Sică Mandolină l-a băgat în stabor pe Nicușor Dan
  • Erdogan se teme de Israel. Liderul turc a prevăzut ce s-ar întâmpla dacă Hamasul va fi învins
  • Pacientul Florin Piersic a trecut la nivelul următor. Cum a evoluat starea sănătăţii marelui actor
  • Ce a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat la Bratislava. Un martor a dezvăluit totul
  • Ucraina și Moldova pun presiune pe sistemul energetic românesc. Pierderi majore la Transelectrica
  • Tratatul de pace ce putea încheia războiul din Ucraina. Mai lipseau doar semnăturile lui Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. De ce nu s-au mai înţeles
  • Exit mobile version