Cauta

Zelensky, descătuşat la adresa premierul italian Draghi: „Voi încerca să mut programul războiului”

draghi Zelensky

Zelensky, descătuşat la adresa premierul italian Draghi: "Voi încerca să mut programul războiului"

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a răbufnit la adresa premierului italian Mario Draghi, din cauză că nu l-a putut contacta telefonic la ora fixată. Şeful statului atacat de Rusia a vrut să-l determine pe oficialul din Peninsulă să accepte ca inamicii să fie decuplaţi de la sistemul de plăți interbancare Swift.

Azi la 10.30 erau lupte grele pentru orașele Chernihiv, Hostomel și Melitopol. Au murit oameni. Data viitoare voi încerca să mut programul războiului pentru a vorbi cu Mario Draghi la ora stabilită. Între timp, Ucraina continuă să lupte pentru poporul său”, a scris președintele ucrainean pe Twitter.

Italia, Germania, Ungaria şi Cipru se împotrivesc

Răbufnirea a venit după ce presa internațională a dezvăluit că Draghi a fost unul dintre liderii UE care s-au împotrivit propunerii ca Rusia să fie sancționată mai dur, prin decuplarea de la sistemul de plăți interbancare Swift. Italia s-a alăturat astfel Germaniei, Ungariei și Ciprului.

Altfel, Marea Britanie vrea ca Rusia să fie deconectată de la sistemul global de plăţi interbancare SWIFT şi va încerca în continuare să îi convingă pe partenerii săi reticenţi să ia o astfel de măsură, a declarat, vineri, ministrul Apărării de la Londra, Ben Wallace.

Am vrea să mergem şi mai departe, am vrea să ajungem la SWIFT, sistemul financiar care le permite ruşilor să-şi mute banii prin lume pentru a primi plăţi pentru gaz, însă există organizaţii internaţionale, iar dacă nu toate ţările îşi doresc ca ei să fie scoşi din sistemul SWIFT, atunci devine dificil”, a declarat Wallace la BBC.

Ultimele stiri

  • ULTIMA ORĂ. Au fost găsite trupurile a doi dintre cei trei tineri de origine română dispăruţi în apele râului Natisone, din Italia
  • UE cere prioritate zero pentru eoliene la intrarea în sistem. Celelalte capacități trebuie închise
  • Izmenele deontologelii trebuie înlocuite cu chiloții de mall
  • Caz înfiorător în Dolj! Un copil în vârstă de 13 ani a murit înecat. Poliţia a deschis un dosar penal
  • Accident grav: au fost implicate un autoturism şi un autobuz. Șase persoane, duse la spital
  • Cel mai mare criminal în serie din istoria Canadei, Robert Pickton, a murit. Fusese atacat în închisoare
  • ÎPS Teodosie: Orice atac de panică „însemnează o împuţinare de suflet”/ Ce spune Arhiepiscopul despre „patima” statului la telefon
  • O mașină a luat foc pe Autostrada București-Pitești. Care a fost cauza izbucnirii incendiului
  • Horoscop 2 iunie 2024. Primiţi nişte veşti importante
  • Burduja, despre întâlnirea cu Iohannis, de la Cotroceni: „Nu este o chestiune neobişnuită” – VIDEO
  • Exit mobile version