AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Insula Șerpilor a căzut în mâinile Rusiei / Toți...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Insula Șerpilor a căzut în mâinile Rusiei / Toți soldații au fost uciși

insula serpilorRĂZBOI ÎN UCRAINA. Insula Șerpilor a căzut în mâinile Rusiei / Toți soldații au fost uciși

Insula Șerpilor din Marea Neagră, aflată la 45 km de România, a fost capturată de forțele ruse, a declarat Poliția de Frontieră a Ucrainei, potrivit CNN.

Infrastructura de pe insulă a fost distrusă în urma unui atac aerian și a unui bombardament de artilerie, după o tentativă eșuată de debarcare a trupelor și un atac nereușit cu rachete. Comunicațiile cu polițiștii de frontieră și cu forțele armate de pe insulă au fost întrerupte, potrivit TASS. Vezi video AICI.

„Contactul cu soldații de pe Insulă a fost pierdut. Insula Șerpilor a fost capturată. Serviciul de Frontieră de Stat continuă să acționeze activ alături de Forțele Armate ale Ucrainei și Garda Națională pentru a opri inamicul care ne-a atacat insidios țara. Victoria va fi a noastră”, scrie pe pagina de Facebook a ministerului ucrainean de interne.

Schimb de replici halucinant

Serviciul de grăniceri a declarat într-un comunicat că insula a fost „capturată de inamic”, pe baza ultimelor informații primite, și că forțele ruse au cerut celor care apără insula să se predea.

Pe internet a apărut și o înregistrare audio despre care se crede că ar fi un schimb de replici între soldații ucraineni de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră și un ofițer al Marinei Ruse de pe o navă militară, potrivit CNN.

Potrivit presupusului schimb audio, ofițerul rus spune: „Aceasta este o navă de război militară. Aceasta este o navă de război militară rusă. Vă sugerez să vă lăsați armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și victime inutile. În caz contrar, veți fi bombardați”. Presupusul răspuns de la un soldat ucrainean: „Navă de război rusească, du-te naibii”.

13 victime pe Insula Șerpilor

Potrivit președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, toți soldații, 13 la număr, care apărau Insula Șerpilor ar fi fost uciși. „Toți polițiștii de frontieră au murit eroic, dar nu au cedat. Li se va acorda titlul de Erou al Ucrainei postum”, a spus Zelenski.

author avatar
Andreea Vlad
1.121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger