AcasăȘTIRI EXTERNELIVE TEXT. RĂZBOI ÎN UCRAINA, Ziua 2. IMAGINI LIVE cu ASEDIUL KIEVULUI!...

LIVE TEXT. RĂZBOI ÎN UCRAINA, Ziua 2. IMAGINI LIVE cu ASEDIUL KIEVULUI! Vezi în timp real ce se întâmplă în capitala Ucrainei – VIDEO LIVE

ucrainaLIVE TEXT. RĂZBOI ÎN UCRAINA, ziua 2. Kiev, sub asediu. Bilanţ provizoriu: 137 de morţi şi 316 răniţi - VIDEO

Este a doua zi de război în Ucraina. Capitala Kiev este bombardată masiv, cu rachete balistice. Zeci de oameni au petrecut noapte în stațiile de metrou și în gări. Sirenele au sunat în mai multe orașe ucrainene. Bilanțul este tragic: 137 de morţi şi 316 răniţi.

Imagini Live de pe camerele video din capitala Kiev

UPDATE 13.53. Rusia este pregătită să negocieze cu Ucraina dacă aceasta „depune armele”, a declarat vineri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Șeful diplomației ruse a spus, din nou, în conferința de presă, că scopul intervenției rușilor a fost „eliberarea ucrainenilor de opresiune”.

„Președintele Vladimir Putin a luat decizia pentru această operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei pentru ca, eliberați de această opresiune, ucrainenii să își poată alege liber viitorul”, a spus el.

Lavrov a spus că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mințit când a spus că este gata să discute despre statutul neutru al Ucrainei.

UPDATE 13.29. Mii de civili ucraineni pun mâna pe arme și se alătură Forțelor de Apărare Teritorială. Aproximativ 18.000 de arme cu muniție au fost distribuite rezerviștilor numai în regiunea Kiev, de când invazia rusă a început, în ziua de joi. Ministrul Apărării al Ucrainei Oleksiy Reznikov a anunțat că muniția continuă să fie furnizată.

________________________________________

UPDATE 12.54. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, vineri, că aproximativ 10.000 de ucraineni au intrat în România după ce trupele ruseşti au invadat joi Ucraina. Dintre aceştia, 11 cetăţeni au solicitat azil în ţara noastră.

„Situaţia tranzitului prin punctele de trecere a frontierelor în ultimele de 24 de ore. Astfel, dintr-un total de persoane care au tranzitat toate punctele de trecere a frontierei, 111. 817 persoane, 58.268 au fost pe sensul de intrare. Vă rog să analizaţi acest număr: 111.817, în raport cu 93.060, câte persoane au tranzitat frontiera în 23 februarie, în acelaşi interval orar, în urmă cu o zi. La frontiera cu Ucraina, total persoane care au tranzitat cele 6 puncte de trecere, 12.220. dintre acestea, 10.624 pe sensul de intrare în ţară. Comparativ cu 4.041 cât s-a înregistrat înainte de izbucnirea conflictului. Din cei 10.624 de cetăţeni ucraineni care au intrat în România în ultimele 24 de ore, au părăsit România 3.660 de persoane. În consecinţă, pe teritoriul României în ultimele 24 de ore au rămas 6964 de persoane”, a declarat Lucian Bode într-o conferinţă de presă.

___________________________________________

UPDATE 12.30. Focuri de armă se aud în apropierea sediului guvernului de la Kiev, în timp ce armata ucraineană încearcă să oprească intrarea forțelor rusești în capitala Ucrainei. În centrul Kievului sună din nou sirenele, iar oamenii au fost sfătuiți să se adăpostească.

________________________________________

UPDATE 12.09. Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 1 martie 2022, la Palatul Cotroceni. Pe ordinea de zi sunt evoluțiile privind situația de securitate euroatlantică în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei și măsurile pentru gestionarea unui eventual flux masiv de refugiați, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

_______________________________________________

UPDATE 12.00. Tancurile care se îndreaptă spre Kiev poartă steagul URSS. Tancul model T-72B3 avea un camuflaj și marcajul „Z”, precum și un steag roșu al URSS în timp ce mergea pe șosea de-a lungul râului Nipru.

__________________________________

UPDATE 11.54. Președintele rus Vladimir Putin a vorbit joi la telefon cu omologul său francez Emmanuel Macron și i-a oferit o explicație „detaliată” a motivelor pentru care Rusia a acționat în Ucraina, scrie BBC, citând un comunicat al Kremlinului. Oficialul francez l-a sunat pe liderul de la Kremlin, în numele lui Zelenski, să-i ceară să înceteze războiul și să discute cu președintele ucrainean, care nu a reușit să-l contacteze pe liderul rus.

UPDATE 11.09. Guvernul ucrainean a transmis indicații populației să nu iasă din case și să pregătească cocktailuri Molotov pentru a ataca trupele ruse! De asemenea, sunt informații conform cărora tancurile armatei rusești au intrat în Kiev, potrivit The Telegraph.

_______________________________________

UPDATE 10.56. Grupul de hackeri Anonymous a anunțat că atacă siteuri guvernamentale din Rusia și spune că a reușit să „doboare” site-ul celor de la Russia Today, agenția de propagandă a regimului lui Vladimir Putin.

________________________________________________

UPDATE 10.33. Zelenski a lansat vineri un apel către Formatul Bucureşti 9 (B9), în care se află România, Bulgaria, Ungaria, Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia şi Cehia de a oferi Kievului asistenţă în apărare, de a impune sancţiuni şi a exercita presiuni asupra Rusiei pentru a pune capăt ostilităţilor.

______________________________________________

UPDATE 9.59. National.ro vă transmite LIVE situația din Kiev, oraș aflat sub asediu. Se duc lupte grele la nord-vest de capitală, unde se pare că Vladimir Putin încearcă să răstoarne guvernul ucrainean.

Sirenele au răsunat din nou la Kiev, în timp ce atacul Rusiei a intrat în a doua zi. Administraţia oraşului a cerut tuturor cetăţenilor să găsească un adăpost sigur. Mulţi s-au ghemuit în staţiile de metrou din Kiev.

______________________________________

UPDATE 9.38. Kremlinul anunță că războiul dintre Rusia și Ucraina se poate opri de îndată, doar dacă Ucraina va respecta o condiție. Mai exact, Rusia va cădea la pace cu Ucraina dacă va garanta că este un stat neutru, nu NATO și nu UE și totodată, trebuie să promită și că nu va avea arme pe teritoriul său.

______________________________________________________

UPDATE 9.15. Mobilizare generală în Ucraina. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret privind mobilizarea generală a populaţiei ca urmare a invaziei începute de Rusia, transmite vineri AFP. Potrivit decretului publicat joi pe site-ul preşedinţiei ucrainene, măsura îi vizează pe cei supuşi recrutării şi pe rezervişti şi se va aplica în termen de 90 de zile în toate regiunile Ucrainei. Anterior, forțele terestre ucrainene au anunțat pe Facebook că „mobilizarea vizează rezervişti cu vârste între 18 şi 60 de ani, ofiţeri şi militari cu grad din rândurile rezervei operaţionale chemaţi să se alăture unităţilor din care au făcut parte în caz de necesitate”.

______________________________________________________

UPDATE 9.14. Volodimir Zelenski le-a vorbit din nou, vineri dimineaţă, cetăţenilor săi printr-un mesaj video. Atât în ​​ucraineană, cât şi în rusă, preşedintele ucrainean a făcut apel la Rusia pentru o încetare a focului, informează CNN. „Rusia va trebui să ne vorbească mai devreme sau mai târziu despre cum să pună capăt ostilităţilor şi să oprească această invazie”, a spus el. „Cu cât conversaţia începe mai devreme, cu atât pierderile Rusiei vor fi mai mici”.

_______________________________________

UPDATE 8.45. Un bloc de apartamente din capitala ucraineană a fost lovit de tirurile ruse, vineri dimineața, în jurul orei 04.00, iar CNN a transmis imagini cu clădirea în flăcări și pompieri luptându-se să stingă incendiile care au urmat exploziilor.

Rușii au ajuns la câțiva kilometri de capitala Ucrainei. Conform Nexta, coloane de tancuri rusești se îndreaptă spre Kiev și ar putea urma o invazie terestră a Capitalei. Trei oraşe importante au fost atacate în această noapte. Odessa, un punct de importanţă strategică uriaşă, Harkov – al doilea cel mai mare oraş din Ucraina şi capitala Kiev.

„Atacuri oribile cu rachete rusești asupra Kievului”, a scris ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, pe Twitter. „Ultima dată când capitala noastră a experimentat așa ceva a fost în 1941, când a fost atacată de Germania nazistă”.

O serie de explozii au fost auzite în noapte de joi spre vineri în Kiev, despre care autoritățile ucrainene au spus că este apărarea antiaeriană care a tras. Alte explozii au putut fi auzite chiar înainte de zori, a declarat un martor Reuters.

Avion militar rusesc, doborât de ucraineni

Forțele ucrainene au doborât vineri la primele ore ale dimineții un aparat de zbor inamic deasupra Kievului, care s-a prăbușit apoi peste o clădire rezidențială pe care a incendiat-o, a declarat Anton Herashchenko, un consilier al ministrului de interne, citat de Reuters.

Nu a fost clar dacă aeronava era cu echipaj uman sau dacă ar putea fi vorba de o rachetă. Autoritățile municipale din Kiev au declarat că cel puțin opt persoane au fost rănite când obiectul s-a prăbușit peste un bloc de apartamente.

Rusia a lansat joi o invazie la scară largă a Ucrainei, iar Kievul a raportat zeci de victime și sute de răniți.

Știre în curs de actualizare

author avatar
Andreea Vlad
3.833 afisari

21 COMENTARII

  1. Asa se întâmplă când fratele mai mic se inhaiteaza cu pirații de peste mari pentru a-i da în cap fratelui mai mare!

  2. Chiar acum dau englezii un interviu cu
    Serghei Lavrov-e clar ca regimul Zelenski va fi inlaturat de la putere si inlocuit cu alt guvern „national”.(Noi in Romania nu facem altceva decat sa observam evenimentele nu avem niciun fel de implicare.)

  3. ZELENSKI STRIGA DUPA AJUTOR CA O SA IL IA DRACU….A BAGAT UCRAINA IN KKAT SI NU IN NATO…VISA BOUL CONTURI GRASE IN OFF-SHORURI..PRADUIALA LUI BIDEU…
    NU MAI MINTITI…OAMENII DIN KIEV ISI VAD DE TREABA LOR CA STIU CE MERITA POROSENKO SI ZELENSKI…TRADATORI SI JAVRE VANDUTE… NU MAI MINTITI CA E BOMBARDAT KIEVUL…O SA VA CRAPE MINCIUNA IN BOT SUB MASCA…BOTNITARILOR, AVETI CURAJ ACUM??! VITE INCALTATE…

  4. deja comentati taraturi bolsevice ce sunteti? vede-v-as morti cu matele afara intinsi in piata rosie rusnaci postaci obositi ce sunteti! o planeta intreaga va vrea rasi de pe fata pamantului!

  5. Mda, Trump a fost pacifist, Biden unidiot, ca a impins Ucraina in razboi. Fiul lui senil Joe e mare actionar in diverse compabii ucrainene. Conducerea politica de la Kiev e aservita total americanilor, de aici si tragedia razboiului. Ar tebui sa luam si noi aminte si sa invatam din lectiile istoriei, cu retardatii de politicieni de la Bucuresti, in special imbecilul de la cotroceni.
    Sorry, razboiul a pornit exclusiv din cauza unor politicieni debili, care au pus botul sa sar ala gatul Rusiei, cu ‘mericanii ce le sopteau la ureche ca le tin spatele.
    Macar acum conducerea politica de la Kiev sa plece draq unde or vedea cu ochii si sa termine conflictul. Rusia a arata lumii cum cuceresti o tara in 72 de ore cu tot „eroismul aparatorilor si cu tot armamentul modern de la „vecini”.
    La cat de usor au intrat rusii in Kiev, ma intreb daca militarii ucrainieni n au sters o stratedgic cu replierio succesive. Stalingradul a fost un razboi de starda cu mii de morti pe zi, cu lupte pe fiecare palier de bloc…
    NU le aduc laude militarilor rusi, dar in plm, bagati la cap ce poate face Rusia , fata de armata ucraineana, prost echipata, prost platita, mai ales cu o conducere plina de cretini de generali ce n au habar de nimic. Cam cum sunt si pe la noi.

    • Europa este încleștata din doua părți, de o Rusie agresiva cu tendințe expansioniste, iar de cealaltă parte de globalismul satanic, care începe sa și extindă dictatura, a se vedea așa-zisele democrații din canada și Australia, o UE condusa de oameni a căror preocupare este numele de gen, drepturi lgbt si certificatul verde, o Ur sula care a secretizarea contractele cu serururi experimentale, urmează în Asia China, care este pe punctul de, as revendica niște drepturi, o America condusa de un senil și foarte slăbită, iar noi români îl avem pe Werner care va părăsi primul corabia

  6. CURAJOSULE ANONIM…TI-AI FACUT DEJA ASCUNZATOARE SUB PAT? VITEAZULE! PRESEDINTELE SERBIEI NU CREDEA CA FOSTII LUI STAPANI AMERLOCII VOR DISTRUGE TARA SI II VOR PUNE PIELEA IN BAT…PUTIN STIE! ACEASTA E DEOSEBIREA DINTRE SITUATII…DACA AS SIMTI CA IMI VREI RAUL EU TE-AS CASTRA…CA SI ASA NU E NIMIC DE CAPUL TAU…LOAZA..YESMAN…ZICI DA SI DACA IEI MU..E..

  7. rusnac obosit…. sunteti o natie de sobolani rosii si meritati sa fiti gazati cu totii!

  8. Klaus Schwab, conducătorul Forumului Economic Mondial, se laudă că a infiltrat guverne în întreaga lume. Mulți dintre conducătorii politici ai multor țări au urmat școala de tineri conducători politici mondiali organizată de Forumul Economic Mondial. Printre cei cu care Schwab se laudă sînt cancelara Germaniei Angela Merkel, președintele rus Vladimir Putin, primministrul canadian Justin Trudeau, președintele Argentinei și președintele Franței (Emmanuel Macron)
    https://mariusmioc.wordpress.com/2022/02/26/klaus-schwab-laudindu-se-cum-a-infiltrat-guverne-din-intreaga-lume-video/

  9. presa in general si televiziunile se screm sa impresioneze dar nu mai sint de mult o sursa credibila de informatii . acest asa zis razboi si mai mult holywood face parte din planul resetarii mondiale de haos in lume si in acelasi timp de a se uita talhariile din pandemie .

  10. Razboiul e de fatada. Conducatorii evrei ai rusilor (nu Putin ca ala e doar varful aisbergului) si ai americanilor sunt intelesi. Ce era stirea aia cu trupele noastre speciale care s-au dus sa ia de la granita un grup de evrei refugiati din Ucraina?

  11. Haznaua 3 s-au mutat cu totii in vama Siret sa stoarca lacrimi , inspirata din filmuletele lui carmen avram specialista in lacrimi . aceiasi mascarada ca si cu covidul .

  12. toti care au intrat in Romania vor sa plece mai departe , degeaba alearga dupa ei cu gogosi calde , aici e mai saracie ca la ei . taberele cu 500 000 de refugiati sint in mintea unor idioti ca dancu .

  13. Dupa ce ti-ai omorat fratii, ti-ai omorat si copiii.Ai aprins si tu o lumanare 🕯️ azi pentru cei 4000 de copii rusi, soldati rusi, ce i-ai omorat azi de Pomenirea Mortilor? Ce o sa le zici la mamele alea crezi ca mai scapi ca la submarinul Kursk?
    Bine ca lingi icoanele alea cu securistul Kiril in loc sa te traga de perciuni, asa cum o face Papa.
    Esti o rusine pt umanitate. Un nonsens uman.
    Sper ca serviciile ruse sa te aduca in fata justitiei pt crime in masa, crime in serie in Rusia dar si crime de razboi!

  14. Nu e bun si nici frumos acest razboi dar nici cele din irak , libia si altele au fost la fel doar ca nu le am vazut la tv si cand il auzi pe biden si pe astia de la ue ca a incalcat dreptul international, dar in celelalte au fost cu drept ???!!!

  15. o gramada de tute se baga in seama cu microfoanele prin vami si tabarasc pe bietii oameni sa le spuna lor cat de greu este razboiul . sint mai multe tute decat refugiati .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger