Cauta

Zelenski, mesaj direct pentru ruși, după mobilizarea parțială anunțată de Putin: „Protestați, fugiți sau…” – VIDEO

volodimir zelenski

Zelenski va publica o carte cu discursurile ținute în timpul războiului. Când va apărea în librării

Președintele ucrainean s-a adresat direct populației ruse, joi, după ce liderul de la Kremlin a anunțat, recent, o „mobilizare parțială” în Rusia, în contextul războiului din Ucraina. Declarațiile șefului de la Kiev vin după ce deja rușii au ieșit în stradă, miercuri, pentru a protesta anti-mobilizare, mulți dintre ei ajungând în arest.

Îndemnând rușii să protesteze împotriva ordinului lui Putin de „mobilizare parțială” împotriva Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat, în discursul său zilnic, că 55.000 de soldați ruși au murit de la începutul războiului, în februarie, potrivit ndtv.com.

„55.000 de soldaţi ruşi au murit în aceste şase luni de război”, a declarat Zelenski.

Zelenski le spune rușilor că a venit timpul să aleagă

Vreţi mai mult? Nu? Atunci protestaţi! Ripostaţi! Fugiţi! Sau predaţi-vă” armatei ucrainene, a mai spus liderul de la Kiev, conform sursei citate.

Președintele ucrainean le-a mai transmis cetățenilor ruși că e timpul să aleagă.

„Pentru bărbații din Rusia, aceasta este o alegere de a muri sau de a trăi, de a deveni infirm sau de a-și păstra sănătatea. Pentru femeile din Rusia, alegerea este să-şi piardă soţii, fiii, nepoţii pentru totdeauna sau să încerce totuşi să îi protejeze de moarte, de război, de o singură persoană”, a mai spus liderul de la Kiev.

Pe pagina de Facebook a lui Zelenski a apărut un video cu declarațiile președintelui, însoțit de un mesaj scris, în care se explică faptul că liderul de la Kiev a ales să le vorbească cetățenilor ruși chiar în limba rusă.


Deja încă de miercuri oamenii au ieșit în stradă, pentru a protesta față de anunțul lui Putin. Pe străzi au ieșit și polițiștii, care au făcut rețineri în rândul protestatarilor. Imagini de la aceste proteste au apărut pe rețelele de socializare. Peste 1.300 de persoane au fost arestate miercuri la demonstrațiile din Rusia, după anunțul privind mobilizarea parțială, amintește sursa citată.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Exit mobile version