AcasăȘTIRI EXTERNEPrețurile biletelor de avion au explodat după ce Putin a anunțat mobilizare...

Prețurile biletelor de avion au explodat după ce Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia. Zborurile pe cele mai importante rute, epuizate

avionNu s-a prezentat la biroul de înrolare și nici nu a spus nimănui despre document, motiv pentru care i s-a interzis să treacă granița.

Anunțul făcut de Vladimir Putin, marți, 21 septembrie, de mobilizare parțială în Rusia pentru a-și întări trupele în Ucraina, a declanșat miercuri isterie în rândul civililor. Site-urile companiilor aeriene au fost luat cu asalt de ruși care încercau să părăsească Rusia cât mai curând posibil.

Mobilizarea vizează inițial 300.000 de rezerviști, dar potrivit Ministerului Apărării, ar putea fi chemați în total 25 de milioane de ruși.

Un bilet Moscova-Dubai a ajuns să coste 5.000 de dolari

Aproape toate zborurile din Rusia către destinații străine disponibile se epuizaseră după ce Vladimir Putin a anunțat o mobilizare „parțială”, scrie The Moscow Times. De asemenea, prețurile biletelor de avion au explodat în ulltimele 24 de ore, un bilet din Moscova la Dubai ajungând să coste 300.000 de ruble, adică 5.000 de dolari.

Căutările în Rusia pentru termenii „bilete” și „avion” s-au dublat marți, imediat după anunț, comparativ cu începutul săptămânii, potrivit Google Trends. Solicitarea „de a părăsi Rusia” a fost făcută de 100 de ori mai mult dimineața decât în ​​orele normale.

Biletele pentru zboruri directe către cele mai apropiate destinații de Rusia – Armenia, Georgia, Azerbaidjan și Kazahstan – sunt toate epuizate pentru miercuri, potrivit site-ului Aviasales.ru, foarte popular în Rusia pentru cumpărarea de bilete.

Biletele de avion din Rusia spre țările care le permit accesul rușilor, epuizate

Între timp, zborurile din Rusia către Istanbul – care de la debutul sancțiunilor occidentale a fost una dintre principalele rute în afara țării -cu Turkish Airlines sunt epuizate până sâmbătă.

Următorul zbor disponibil cu Air Serbia – din Rusia către Belgrad – este abia pe 14 octombrie. Până la sfârșitul zilei, prețurile a ajuns la aproximativ 850 de euro, potrivit datelor disponibile pe site-ul web al transportatorului național sârb.

Zborurile interne către orașele din apropierea granițelor țării au explodat și ele. Biletele de la Moscova la Vladikavkaz, lângă granița cu Georgia, au costat 750 de euro, față de aproximativ 70 de euro în mod normal, potrivit euronews.com.

author avatar
Andreea Vlad
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger