AcasăȘTIRI EXTERNEPUTIN ANUNȚĂ MOBILIZARE PARȚIALĂ ÎN RUSIA! Care sunt implicațiile și ultimele știri...

PUTIN ANUNȚĂ MOBILIZARE PARȚIALĂ ÎN RUSIA! Care sunt implicațiile și ultimele știri despre războiul din Ucraina!

Un „discurs către națiune” al lui Vladimir Putin a fost așteptat cu înfrigurare miercuri, 21 septembrie, mai cu seamă că el trebuia să aibe loc cu o zi mai devreme. Marți seară, însă, liderul de la Kremlin a spus că amână cu câteva ceasuri mesajul, pentru ca și Orientul Îndepărtat din Rusia, dar și „prietenii” Moscovei adunați zilele astea la New York să poată asculta ce are de transmis.

 

Update 11.01. Prețul petrolului a urcat, miercuri, cu peste 2%, după ce președintele Vladimir Putin a anunțat o mobilizare militară parțială. Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 2,28 dolari (2,5%), pentru a atinge 92,90 dolari barilul până la ora 7.07 GMT, după ce au scăzut cu 1,38 dolari în ziua precedentă. Țițeiul american West Texas Intermediate a fost la 86,16 dolari pe baril, în creștere cu 2,22 dolari ( 2,6%). Petrolul a crescut vertiginos și a atins un maxim multianual în martie, după izbucnirea războiului din Ucraina.

Update 10.21. Rusia a recunoscut miercuri că 5.937 de soldați au fost uciși de la începutul ofensivei sale în Ucraina. „Pierderile noastre până în prezent se ridică la 5.937 de oameni”, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, într-un interviu acordat postului de televiziune Russia-24, după ce a afirmat că Rusia „nu se luptă atât cu Ucraina, cât cu Occidentul” în țara vecină.

Update 10.17. Rusia va mobiliza 300.000 de rezerviști pentru a-și întări trupele din Ucraina, a declarat ministrul Apărării, Serghei Șoigu, avertizând că aceasta reprezintă doar o „mică parte” din numărul de oameni care pot fi mobilizați în țară. Potrivit lui Șoigu, Rusia are potențialul de a mobiliza aproximativ 25 de milioane de oameni.

Update 9.49.  Rusia este pregătită să folosească „toate mijloacele” sale de apărare, inclusiv cele nucleare, pentru a se „proteja”, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin. „Nu este o cacealma”, a avertizat el, după ce a acuzat Occidentul că vrea să „distrugă” Rusia.

Update 9.48. „Apelul la recrutare trebuie să fie urmat de o pregătire obligatorie pentru a-i pregăti pe soldați pentru operațiunea militară specială”, a spus Vladimir Putin, indicând că acești noi soldați vor avea „aceleași avantaje ca și soldații aflați sub contract”

Update 9.31. „Măsurile de mobilizare vor începe astăzi, 21 septembrie”, a declarat Putin. Un decret privind mobilizarea a fost deja semnat, iar liderul de la Kremlin a declarat că îi va informa în scris pe legislatorii din ambele camere ale parlamentului rus în cursul zilei de miercuri.

Mobilizarea parțială va viza rezervele militare ale Rusiei, care au fost estimate anul trecut la aproximativ 2 milioane de oameni. „Doar cetățenii care se află în prezent în rezervă vor fi supuși unei chemări în serviciul militar, în primul rând cei care au servit în rândurile forțelor armate”, a declarat Putin în discursul său video preînregistrat.

Update 9.11. Președintele Vladimir Putin a anunțat o „mobilizare parțială” pentru a îndeplini obiectivele „operațiunii militare speciale” declanșate în Ucraina.

Mobilizarea parțială se realizează numai în anumite unități administrativ teritoriale și cu un anumit tip de rezerviști.

Kadîrov: „Putin va anunța mobilizarea generală”

Potrivit unui proiect de lege, se introduce pentru prima dată în Codul Penal noțiunile de „mobilizare”, „lege marțială” și „perioadă de război”.

Bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani li s-ar interzice astfel să părăsească țara. Marți, liderul cecen Ramzan Kadîrov a scris pe contul său Telegram că Putin va anunța mobilizarea generală.

Putin urma să se adreseze, marți, națiunii – pentru prima dată de când a anunțat începerea „operațiunii militare speciale” în Ucraina, în februarie.

Se aștepta ca președintele să vorbească fie despre referendumurile din regiunile ocupate, fie să declare oficial legea marțială și recrutarea.

Moscova a anunțat organizarea rapidă a referendumurilor de anexare în patru regiuni ucrainene, Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojia, cu un discurs misterios al lui Vladimir Putin anunțat și apoi amânat pentru miercuri.

În Rusia, mobilizarea poate avea loc numai dacă țara se află în mod oficial în război, ceea ce (în mod ciudat) nu este cazul cu Ucraina, invazia fiind numită, după cum se știe, „operațiune special”.

Anexarea anumitor regiuni ucrainene le-ar transforma în teritorii rusești, iar atacarea lor ar permite Moscovei să intre oficial în război, declanșând astfel posibilitatea legală de mobilizarea generală.

author avatar
Tudor Borcea
955 afisari

29 COMENTARII

    • Latrina 3 și cu um digi 24 ,cele doua tv progresit,o globalsste ziceau ,ca rusi fug din fața mobilizării de,a merge la lupta, de parcă ucrainieni sau îmbulzit, nu ar fi luat calea exilului lăsat pwlimea sa lupte ,sau români sau inghesuii sa moara pt Măciuca și globalism

      • sa vina jigodiile rusnace sa ingrase pamantul ucrainei in continuare!!! la anul va fi recolta bogata, muhaha! moarte tuturor jigodiilor moscovite!!!

          • iar voi javre rusnace tot in pamant veti ajunge cat de curand :)) slava Ukraina, russian bitches! apropo, ai prins bilet de avion retardule?

        • Ba eu sper sa nu mai ramina nimica din Ukakaraina, sa fie sfirtecata in bucati cum au fost teritoriile romanesti, iar ucrainienii sa cunoasa aceleasi drepturi pe unde se vor raspindi precum romanii ( si alte minoritati) au cunoscut in Ukakaraina!

  1. Adevarul . ro , 21. 09.2022 , ora 09:19 , articol de Viorica Marin : ” Putin anunta mobilizarea partiala . Rusii cauta sa plece din tara „.

  2. Putin trimite 300.000 numai pentru Ucraina, va dati seama cati rusi ar trebui pt. o tara Nato? 0 sanse pt. rusi

    • Rusia lui putin s,a bătut aproape cu ce are mai bun NATO de una singura impotriva unui conglomerat, ca Ucraina ss era în izmene fără ajutor occdidental

    • Ai impresia ,ca NATO va ajuta vre,o țară gen,Polonia sau românia, asa cum au făcut,o cu Ucraina, unde interesele sunt enorme pt globalisti

  3. 21sept. 2022 este data oficială ce va fi consemnată ulterior de istorici ca data începerii celui de al III Război Mondial. Rusia a fost împinsă de Puterile vestice la război prin implicarea acestora din urmă la zădărnicirea operației speciale anunțate oficial de Putin. Restul este de văzut. Dacă vom trăi. Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt să păzească România și pe toți Fii păcii!

      • Cred ca inainte de a dispare Rusia, vom dispare noi tot restul!
        Pacat ca prostanii nu au invatat ca ar fi prima data cind rusii ai pierde! Au mai incercat si altii de le-au zis Napoleon si Hitler, si Rusia tot acolo!
        Asta e, cind istoria e materie facultativa si totul se face din pixul unora de peste mari si oceane…
        As vrea sa vad statisticile mortilor ucrainieni… Nimeni nu indreazneste sa le publice, ca ne-am minuna cu totii! …acesti ukakarainieni nu sunt decit
        un puroi crescut de Vest in coasta Romaniei, cu nimic mai buni decit verii lor rusi!

  4. Rusia nu a fost impinsa de nimeni. Niste mujici cu impresii de mari tzari inca mai spera sa ii bage cineva in seama la nivel global. Marcheaza tu data vacare, e data cu care a inceput sfarsitul pentru rusnacii imputiti!

    • Isi apara interesele si minoritatile, capitole la care noi suntem absenti! A se lua aminte!

  5. Care nu crede e plin pe net cu videoclipuri tiktok camioane militare pline cu chinezi vin in zonele de conflict.Cusiguranta vin sa munceasca in restaurante chinezesti la Kiev….ha ha ha stupid people.Acum ati reusit sa enervati si pe chinezi…bravoo…aplauze

    • Pentru ca in Donbas sunt minereuride litiu de cateva trilioane de euro…le vor multinationalele care facbaterii Tesla de exemplu si tot felul de firme germane sau multinationale din alte tari se bat cu rusii peminereurile din Donbas.Adica un fel de RosiaMontana de la noi,aceleasi chestii doar ca la scara mai mare

    • Este ca si cum ai sta tu la tine in casa si iti mananci plamanii de oftica vecinului care nu stiu ce face cu viata lui. Te intreb daca in ultima perioada ai incercat sa-ti ajuti vre-o ruda cu ceva sau sa-i impui ceva, frate, sora, cumnat, nora, ginere, etc. sa-i obligi la ceva sau sa-si schimbe ceva.

      • Alex,

        I-as ajuta pe ucrainieni cum ia-u ajutat ei pe romanii de la Fintina Alba!
        Intrebari?

  6. Parerea mea e ca semnând decretul a semnat sfarsitul Rusiei ca tara.
    -Scoțând 300.000 de barbati si femei din sistemul economic si instruindu-i aduci si prabusesti social si economic toată Rusia.
    2. Ce poti face in Ucraina cu rezervisti de 40-60 ani ce nu ai facut cu mercenari si elita spitznatzi care s-a instruit 1an inainte in Bielorusia la antrenamentele.
    3Multi tineri nu vor accepta sa-si paraseasca locurile bune de munca pentru carne de tun si vor emigra.
    4. Exista si varianta obligatiunii si atunci se vor preda, Rusia pierzand tot si tineri si tehnica.
    5iarna va prinde Rusia cu toate sanctiunile in vigoare nu cred ca rusii pot trai cu 50 de ruble pe luna .
    6Rusia pleacă pe un drum fara intoarcere in care deja a pierdut sper ca nu fatalist tot inca.
    7-sper la o demisie de onoare a lui Putin pt a nu distruge irefutabil Rusia
    8Sper sa fie 5900 de rusi si nu 59.000 cat da Ucraina e vorba de vieti care lasa un gol inlocuibil
    9 Daca Ucraina parasuteaza efectiv e greu sa cred in recesamant, recesamantul e 0 pe razboi nu il crede nimeni in Lume.
    10 Rusia intelege cat de slaba e?Daca nu i telegi asta nu intelegi nimic de aci sfarsitul lor…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger