Cauta

Zelenski, eşec în SUA! Congresul SUA NU mai susţine războiul Ucrainei cu Rusia!

Reacția Kremlinului după vizita lui Zelenski în SUA. „Consecințe greu de prevăzut” / Foto: printscreen

Vizita lui Volodimir Zelenski în SUA se încheie cu un eşec: nu a reușit să-i convingă marți pe republicanii din Congres să deblocheze ajutorul militar american pentru Ucraina.

Liderul de la Kiev a discutat cu membri ai Senatului, Camera superioară a Congresului american, controlată de către democraţii preşedintelui Joe Biden.

A cerut un ajutor de peste 61 de dolari

Zelenski a pretins un ajutor de peste 61 de miliarde (în jur de 44 miliarde ajutor militar direct, iar restul ajutor economic, umanitar sau necesar menținerii infrastructurii critice ucrainene).

Republicanii nu se opun în totalitate acordării de ajutor militar pentru Ucraina, dar cer, în schimb, modificări majore pentru politica migrației a SUA – și implicit bani mai mulți pentru finanțarea acestor politici.

Joe Biden s-a rugat de Congresul american

Joe Biden a emis marţi un avertisment sumbru în prezenţa omologului ucrainean Volodimir Zelenski, spunând că Vladimir Putin „contează” pe oprirea ajutorului SUA pentru Ucraina.

„Congresul american trebuie să adopte o prelungire pentru Ucraina înainte de a-i oferi lui Putin cel mai bun cadou de Crăciun primit vreodată”, a avertizat Joe Biden în timpul unei întâlniri cu preşedintele ucrainean în Biroul Oval.

Trupele ucrainene „demonstrează în fiecare zi că Ucraina poate câştiga” împotriva Rusiei, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski în timpul acestei discuţii, înlăturând îndoielile exprimate de unii după o contraofensivă dezamăgitoare a armatei ucrainene în această vară.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version