AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica îl face KO pe Zelenski. Decizie-ȘOC luată în Congresul SUA

America îl face KO pe Zelenski. Decizie-ȘOC luată în Congresul SUA

Lovitură încasată de liderul de la Kiev din partea Congresului american. S-a întâmplat miercuri, 6 decembrie. Republicanii au blocat proiectul de finanțare care includea ajutor masiv pentru Ucraina și Israel.

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel, notează AFP.

Citiți și:Ucraina primește o ditamai palmă americană

Opoziţia republicană a refuzat să susţină acest text aflat în centrul unor negocieri foarte dure. Republicanii au cerut în schimbul voturilor lor concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite.


Apelul lui Biden

Eșecul vine ca o dezamăgire pentru Joe Biden, liderul democrat de la Casa Albă, care îndemnase cu câteva ore mai devreme, într-un discurs foarte solemn, în vederea aprobării acestor fonduri.

Blocarea acestora ar fi „cel mai mare cadou” oferit preşedintelui rus Vladimir Putin, a avertizat el, afirmând că liderul de la Kremlin, dacă va reuşi să pună mâna pe Ucraina, „nu se va opri aici”.

În continuarea discursului său, democratul a evocat clar ipoteza unui atac rusesc împotriva unei ţări membre a NATO, care ar declanşa intrarea Statelor Unite în război şi, prin urmare, „soldaţi americani luptând cu soldaţi ruşi”. O situaţie care nu există în prezent şi pe care Washingtonul nu şi-o doreşte, a insistat liderul de la Washington.


SUA, ţara care în prezent oferă cel mai important sprijin militar Kievului

Statele Unite sunt în prezent ţara care oferă cel mai important sprijin militar Kievului. Congresul a angajat peste 110 miliarde de dolari de la invazia rusă din februarie 2022.

Însă, remarcă sursa citată, promisiunea preşedintelui democrat Joe Biden de a continua să sprijine financiar Ucraina este serios în pericol – un scenariu catastrofal pentru Kiev, a cărui contraofensivă din vară nu a adus câştigurile teritoriale sperate.


În timp ce responsabilii ucraineni insistă că au nevoie de mai multe arme pentru a evita ca loviturile ruseşti să arunce milioane de persoane în întuneric în această iarnă, ca anul trecut, congresmenii conservatori – deşi mulţi dintre ei susţin în continuare Ucraina în public – condiţionează acest ajutor de o înăsprire clară a politicii migratorii în faţa sosirii migranţilor la frontiera cu Mexicul.

Referitor la acest punct, preşedintele democrat a spus miercuri că este pregătit pentru „compromisuri semnificative”, cu scopul de a obţine sprijinul ambelor camere ale Congresului. Negocierile continuă însă.

Până la finalizarea negocierilor, Washingtonul a anunţat miercuri un nou ajutor militar pentru Kiev, sumă limitată la 175 de milioane de dolari din rezervele executivului.

author avatar
Andrei Coman
1.466 afisari

8 COMENTARII

 1. CIRCARUL ZELINSKY trebuie sa -si faca bagajele pe sest ,scapa numai daca va fi scos pe ne-ve si pus sub paza .
  175 milioane $ nu-s bani nici de plata soldei celor de pe front.

 2. ”„cel mai mare cadou” oferit preşedintelui rus Vladimir Putin, a avertizat el, afirmând că liderul de la Kremlin, dacă va reuşi să pună mâna pe Ucraina, „nu se va opri aici”.”
  POate ai dreptate dar nu mai apuci sa vezi asta !
  Noapte buna, ”lider al lumii libere si sclerozate „”

 3. america il face ko pe jelinski? cum adica?
  parca se lupta cu rusii… acum îi dau perversa americanii?
  ahaaa, deci clar iudele din sua. am inteles.
  dar putin nu era bolnav pe patul de moarte?
  ce-or sa va mai scarpine rusii! pe toti propagandistii si iudele care ati plimbat mumia bideu si v-ati dat la urs cu mana goalaaaaa…

 4. Putem intelege asadar: pana acum americanii cu cele 101 miliarde de dolari, au luptat cu Rusia in Ucraina, fara ca soldatii lor sa lupte cu cei rusi, au folosit cetateni ucraineni fortati de regimul Zelenski sa apere interesele americii de acolo. Insa, in viitor este posibila „o situaţie care nu există în prezent şi pe care Washingtonul nu şi-o doreşte; soldaţi americani luptând cu soldaţi ruşi”. Oare ce trebuie sa intelegem ca ne mai spun americanii.
  In realitate acolo este o situatie asemanatoare cu razboiul din Vietnam unde blocul socialist, Rusia si China s-au luptat cu America folosind soldati vietnamezi.

 5. Nu se pune, în mod foarte clar, problema ca Rusia să atace un stat NATO, este doar o Biden-minciună pentru păcălirea americanilor obișnuiți, ca ei să susțină războiul.
  Dacă NATO dorește să atace Rusia, firește că un asemenea atac va fi înscenat, cum a făcut Hitler cu Polonia. Atunci opinia publică a fost mincinos informată că Polonia a atacat Germania.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri