Cauta

Xi Jinping, în vizorul Curții Penale Internaționale! Acuzațiile la adresa liderului chinez

Xi Jinping

Xi Jinping, în vizorul Curții Penale Internaționale! Acuzațiile la adresa liderului chinez

Uigurii cer Curții Penale Internaționale (CPI) să îl pună sub acuzare pe președintele chinez Xi Jinping, după ce instanța a emis un mandat de arestare pentru președintele rus Vladimir Putin.

„Facem apel la Curtea Penală Internațională să acționeze și să îl tragă la răspundere pe liderul chinez Xi Jinping pentru genocidul și crimele împotriva umanității în curs de desfășurare împotriva uigurilor și a altor popoare turcești”, a declarat prim-ministrul Salih Hudayar, din partea guvernului din Turkistanul de Est în exil, într-un comunicat de presă citat de Fox News.

Xi Jinping, responsabil pentru genocidul și crimele împotriva uigurilor

„Curtea Penală Internațională trebuie să susțină justiția și să își îndeplinească angajamentul „Niciodată din nou” prin investigarea genocidului în curs de desfășurare și prin arestarea lui Xi Jinping pentru rolul său direct în acest genocid asemănător cu Holocaustul din secolul XXI.”

Comunicatul de presă se face ecoul a ceea ce oficialii guvernamentali din întreaga lume și activiștii pro-uiguri susțin de ani de zile în ceea ce privește „campania continuă a Chinei de internare în masă, muncă forțată, sterilizare forțată și separare forțată a familiilor împotriva grupurilor etnice turcești din Turkistanul de Est, care a fost desemnată oficial drept genocid de către guvernul SUA și de către parlamentele a aproape o duzină de națiuni occidentale începând cu 2021.”

Comunicatul de presă vine în aceeași săptămână în care CPI a emis un mandat de arestare pe numele lui Putin și al oficialului rus Maria Alekseyevna Lvova-Belova pentru presupusa lor implicare în crime de război în timpul invaziei din Ucraina.

Statele Unite au acuzat China de genocid împotriva minorității uigure, în majoritate musulmani. SUA interzic importurile de bumbac din Xinjiang din cauza preocupărilor legate de încălcarea drepturilor omului și utilizarea muncii forțate. China a negat în mod repetat orice maltratare a uigurilor.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version