AcasăȘTIRI EXTERNEMandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin. Cine a emis documentul...

Mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin. Cine a emis documentul și ce au invocat judecătorii

vladimir putinVladimir Putin, în inspecție pe front, în Ucraina. Ce a anunțat Kremlinul

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis vineri un mandat de arestare împotriva președintelui rus Vladimir Putin, acuzându-l de crima de război de deportare ilegală a cel puțin 100 de copii din Ucraina, relatează Reuters.

Judecătorii de cameră preliminară au apreciat că există „motive rezonabile de a crede că fiecare suspect poartă responsabilitatea pentru crima de război de deportare ilegală a populației și pentru cea de transfer ilegal de populație din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă, în detrimentul copiilor ucraineni”.

Președintele rus, acuzat de crime de război

Judecătorii au luat în considerare emiterea de mandate secrete, dar au decis că publicarea acestora ar putea „contribui la prevenirea comiterii de noi infracțiuni”. Moscova a declarat că nu recunoaște jurisdicția CPI.

Un grup de anchetă ONU estima joi că transferul de către Rusia a unor copii ucraineni în zone aflate sub controlul său, în Ucraina, dar şi pe propriul teritoriu rusesc, constituie o ”crimă de război”, relatează News.ro.

Mai mulţi oficiali internaţionali au solicitat măsura emiterii mandatului de arestare de către Curtea de la Haga, inclusiv preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, încă din primele zile ale invaziei Ucrainei de către trupe ruseşti.

Reacția Ucrainei: „Roțile justiției de învârt”

Mai recent, ministrul francez de Externe Catherine Colonna aprecia că un proces al lui Vladimir Putin la CPI reprezintă ”o posibilitate”.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, salută decizia Curții Penale.

„Roțile justiției se învârt: Aplaud decizia CPI de a emite mandate de arestare pentru Vladimir Putin și Maria Lvova-Belova pentru transferul forțat al copiilor ucraineni. Criminalii internaționali vor fi trași la răspundere pentru furtul de copii și pentru alte crime internaționale”, a spus Kuleba, pe pagina sa de Twitter.

author avatar
Andreea Vlad
685 afisari

30 COMENTARII

  1. Cred că și copiii sub 5 ani, râd de mascarada asta de 3 ruble…
    Să vezi acum ce frământări și insomnii la Putin.

  2. Asa este,au perfecta dreptate,sa-l pedepseasca pe Putin!
    Si prima pedeapsa ,cea mi potrivita este,ca m ue sa i-o SUGA!

  3. Pentru crimele din serbia, irak, afganistan, libia, siria. etc., criminalii naziști amerloci, nu sunt pe listă?

    • In mintea ta limitata, poate. Actiunile enumerate de tine sunt total diferite intre ele si au fost facute de mai multe state si sustinute de majoritatea, inclusiv Rusia si China.

        • Mergi ma la prelucrarea ta prin aschiere si acum taximetrist cu parizer de pui in gat :))))) pui dezosat mecanic, poate nu stii ce mananci. Sclavule!

      • Da, sunt diferite, acolo au fost omorâți milioane de copiii, aici au fost duși la adăpost. Fermele de adrenochrome erau in Ucraina de mult timp si acei copiii au fost scosi din una dintre ele, totodata ucisi toti oamenii aia de stiinta de pe acolo si doctori. Multi americani. Sunt disperati pe la Hollywood si in alte locuri ca li se taie sursele de tinerete si sanatate lunga

  4. Universul . net , astazi , 18 martie 2023 , articol de Laurentiu Mihu : ” UNDE E ELICOPTERUL ? ACEL MAJOR MOMENT DE COTITURA „.

  5. e plin de articole pe internet de la jurnalisti de investigatie care numesc politicienii „avatar”…..adica exact ca la jocurile „MortalKombat”….poti sa-l omori de 3ori…bagi un credit si o iei de la capat…Avem politica NINTENDO/XBOX….astia toti sunt clone-avatar,si Biden si Putin…absolut toti.MA KAK PE CIRCUL ASTA KABUKI CU ZOMBIE MASCATI

  6. Ad)sta e o nucleara mediatica dupa unele minti dar pe putin chiar nu il doare!!! La cate masacre se tor fac in lume si cati copiii sunt exploatati si de epstain ala prin amerlocia si nu s au sesizat chiar e nula!!!

  7. il doare in p wla pe Putin de mascarada asta, hirtie igenica, teroristii usa nu recunosc acest tribunal fantoma nici Rusia nici China!!

    • Tarili interpulice il vor da in cautare la interpol Rusia.Europol il vor cauta pe ape pe aer pe subsol.Da ti prins Putin.
      Fi barbat faci 15 ani de ocna la sare si gata esti liber decat sa te inenorocesti.
      Da ti prins esti conjurat!

  8. VLADIMIR VLADIMIROVICI

    📢{(((((((

    ((( … Da ti prins esti conjurat!…

    Rezistenta este inutila!
    Iesi cu mainili in sus sa nu ai nuci si meri sau pruni, daca colaborezi vei primi o carafa de ceai o portie de fasole romaneasca si 50grame gem de prune pe zi.
    Dacă te opui potera Seals si jindarii Gign te vor pandi.
    DA-TI prins cu voia Vladimir sa ramai cu viata in tine Vladimir ce pacat sa nu ajungi sa te nenorocesti ca Milosevici si alti nesabuiti, da ti prins Vladimir esti conjurat si nu ai pe unde sa ieși…!… Curtea te da crimina sil pedofil de voie Vladimir iesi cu manile sus esti conjurat in numili legi esti arestat! Iti vreau binili bini.
    Da ti prins fi barbat!…
    Da ti prins Vladimir Vladimirovici da ti prins esti conjurat!

  9. DefenseRomania . ro , 18 Martie 2023 , ora 21:30 , articol de Ciprian Dumitrache : ” MANDATUL DE ARESTARE ……………………………………………………………………. „.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger