Cauta

Vaccinul cu virus inactivat, examinat de Agenția Europeană pentru Medicamente

Vaccinul cu virus inactivat, examinat de Agenția Europeană pentru Medicamente

Vaccinul anti-Covid-19 al laboratorului Valneva va fi supus examinării accelerate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) pentru evaluare.

Vaccinul laboratorului franco-austriac folosește  „virus inactivat”, o tehnologie diferită de cea a ARN-ului mesager folosit de Pfizer sau Moderna.

60 de milioane de doze până în 2023

Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat joi, 2 decembrie, lansarea examinării accelerate a vaccinului anti-Covid-19 Valneva, cu care Comisia Europeană a ajuns la un acord de până la 60 de milioane de doze până în 2023.

„Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) al EMA a început o revizuire în curs a VLA2001, un vaccin anti-Covid-19 dezvoltat de Valneva”, a declarat autoritatea europeană de reglementare.

EMA a precizat că nu poate încă estima când ar putea fi luată o decizie de autorizare. De obicei, este nevoie de câteva luni pentru ca vaccinurile să treacă de la revizuire la autorizare, deși unele, precum cele dezvoltate în Rusia și China, așteaptă de mult timp.

„EMA va evalua datele pe măsură ce devin disponibile pentru a decide dacă beneficiile depășesc riscurile”, a spus agenția europeană, adăugând că revizuirea continuă va continua până când vor fi disponibile suficiente dovezi pentru o cerere oficială de autorizație de introducere pe piață.

Singurul vaccin de acest fel candidat

Vaccinul dezvoltat de Valneva folosește o tehnologie de „virus inactivat”, care este diferită de cea a ARN-ului mesager folosit de Pfizer sau Moderna. Ea a arătat în studiile clinice că declanșează „producția de anticorpi care vizează SARS-CoV-2 (…) și poate ajuta la protejarea împotriva bolii”, a spus EMA într-un comunicat, scrie AFP.

În prezent, „este singurul vaccin candidat cu virus inactivat care va face obiectul unor studii clinice” împotriva Covid-19 în Europa, susținuse Comisia Europeană pe 10 noiembrie, după ce a încheiat un acord cu laboratorul de până la 60 de  milioane de doze de vaccin până în 2023.

Acordul a fost o veste bună pentru companie, care a fost zguduită în septembrie, când guvernul britanic a reziliat un contract de 100 de milioane de doze, singura sa comandă.

 

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version