AcasăȘTIRI EXTERNERusia a arestat trei spioni ucraineni. Unul pregătea un „atac” cu explozibili...

Rusia a arestat trei spioni ucraineni. Unul pregătea un „atac” cu explozibili (VIDEO)

Rusia a arestat trei spioni ucraineni. Unul pregătea un „atac” cu explozibili (VIDEO)

Serviciul Federal de Securitate, FSB, a informat joi, 2 noiembrie, că a arestat trei spioni ucraineni, dintre care unul pregătea un „atac” cu explozibili, în plină criză a tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

FSB nu a precizat în ce regiuni sau la ce dată au fost arestați acești suspecți spioni ucraineni.

„Recrutați” în schimbul a 10.000 de dolari

Potrivit unui comunicat al serviciilor de securitate ruse, doi dintre ei „au ajuns în Rusia pentru a culege informații și pentru a face înregistrări foto și video ale unor instalații de importanță strategică vitală și ale infrastructurii de transport”.

„În vehiculul pe care îl foloseau au fost găsite o armă cu țeavă scurtă și o armă automată, precum și echipament individual de protecție”, a precizat FSB. Potrivit FSB, cei doi bărbați „au mărturisit că au fost recrutați” de serviciile de securitate ucrainene, SBU, în schimbul unei recompense de 10.000 de dolari, scrie AFP.

Al treilea presupus agent „a fost arestat în flagrant delict cu mijloace de distrugere în timp ce se afla în drum spre locul faptei”. Potrivit FSB, acesta din urmă a fost arestat cu două dispozitive explozive improvizate echivalente cu 1,5 kg de TNT. El „a trecut ilegal granița cu Rusia” și, de asemenea, urma să „echipeze depozitele” cu explozibili.

Rusia anunță în mod regulat arestarea unor persoane pe care le prezintă ca spioni sau „sabotori” care lucrează pentru Ucraina, în special în Crimeea, peninsulă pe care a anexat-o în 2014.

Arestările anunțate joi vin în apogeul tensiunilor dintre cele două țări, Kievul spunând că se teme de o invazie iminentă, deoarece Moscova este acuzată că a masat importante dispositive de trupe și armament la granița cu Ucraina.

Rusia neagă orice înclinație belicosă și, în schimb, acuză Ucraina că constituie o „amenințare” pentru ea și NATO că dorește să se extindă la granițele sale.

 

author avatar
Tudor Borcea
188 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tensiunile escaladează între diplomați de top din SUA și Rusia din cauza Ucrainei
    youtube.com/watch?v=Hobs3hG-RTA
    youtube.com/watch?v=vl7ixbJrpEQ

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger