Cauta

Uraganul Ian fură de la bogați. Bolid de 1,1 milioane de euro, luat de ape / Florida își numără morții, Biden declară stare de catastrofă majoră / FOTO&VIDEO

Un influencer în domeniul auto a împărtășit mai multe imagini impresionante cu mașinile sale de lux după ce uraganul Ian a lovit Florida. Bilanțul morților și răniților continuă să crească, după ce furtuna a devastat zone întregi. Președintele Joe Biden a decretat stare de catastrofă majoră.

Bărbatul, care are peste un milion de urmăritori pe Instagram, a declarat că noul său bolid sport McLaren P1, în valoare de 1,1 milioane de euro, a fost scos de ape din garaj, într-un cartier din Naples, unde se pare că locuiește.

Ugaranul „fură” de la bogați

New McLaren worth over $1 MILLION is washed away from Hurricane Ian

În imaginile împărtășite de influencer, care pare să se numească Ernie, mașina galbenă poate fi văzută în garajul inundat și apoi în mijlocul străzii, înconjurată de apă.

El a împărtășit, de asemenea, o fotografie a noului său Rolls Royce, care a fost purtat de ape și adus peste copaci rupți de furtună.

La începutul acestei săptămâni, pasionatul de mașini a împărtășit imagini cu noul său vehicul, precizând că acesta are doar 500 de kilometri la bord. Mii de oameni au reacționat la mesajele lui Ernie, spunând că le este „milă” de el. „Sper doar că ești în siguranță. Mașinile se pot înlocui”, a spus un utilizator.

Biden: „Ar putea fi cel mai mortal uragan din istoria Floridei”

Dar nu toți au fost norocoși. Devastarea a fost la ordinea zilei în Florida, joi, după ce uraganul Ian a lăsat în urma sa orașe devastate și un bilanț uman potențial „substanțial”, iar acum se îndreaptă spre sud-estul Statelor Unite, scrie Boursorama.

După ce a fost retrogradat la furtună tropicală după ce a atins pământul, iar acum a fost ridicat iar la rangul de uragan de către Centrul Național pentru Uragane (NHC), Ian se îndrepta joi noapte spre Carolina de Nord, Carolina de Sud și Georgia.

Hurricane Ian Leaves Entire Florida Neighborhoods Under Water

În timp ce imaginile cu străzi transformate în canale tulburi, ambarcațiuni aruncate la țărm ca niște jucării și case distruse, cel mai recent bilanț al victimelor din Florida era de cel puțin 12 morți.

„Ar putea fi cel mai mortal uragan din istoria Floridei”, a declarat președintele american Joe Biden în timpul unei vizite la birourile agenției federale care luptă împotriva dezastrelor naturale, Fema.

Hurricane Ian video: Submerged cars in flooded parking garage in Naples

„Cifrele (…) nu sunt încă clare, dar primim primele informații despre pierderi umane care ar putea fi substanțiale”, a adăugat el, precizând că dorește să viziteze cât mai curând posibil statul sudic, dar și teritoriul american Puerto Rico, insulă lovită recent de uraganul Fiona.

Hurricane Ian lays waste to Florida

 

Într-o conferință de presă susținută joi seara, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a declarat că se așteaptă la un număr mare de decese din cauza uraganului.

El nu a oferit o cifră provizorie, preferând să aștepte ca bilanțul victimelor să fie confirmat „în zilele următoare”. „Peste 700 de salvări confirmate au avut loc și cu siguranță vor fi mult mai multe pe măsură ce vor veni mai multe date”, a mai spus guvernatorul.

Un oficial din comitatul Charlotte, în vestul Floridei, a confirmat pentru CNN că cel puțin „opt sau nouă persoane” au murit, fără a da alte detalii.

Un purtător de cuvânt al comitatului Volusia, de pe coasta de est, a declarat că a înregistrat „primul deces legat de uraganul Ian”, un bărbat de 72 de ani care „a ieșit să își golească piscina în timpul furtunii”.

15ft Storm Surge Washes Away Homes in Ft. Myers Beach - Hurricane Ian

Un oficial din comitatul Osceola, în partea central-estică a statului, a declarat că un rezident al unui azil de bătrâni a murit. O purtătoare de cuvânt a șerifului din comitatul Sarasota a declarat, de asemenea,că două persoane din comitatul său au murit.

Între timp, au continuat căutările pentru a găsi 18 pasageri de pe o ambarcațiune de migranți care s-a răsturnat miercuri în apropiere de Keys, iar alți nouă au fost salvați.

2,3 milioane de gospodării, fără curent electric

Ian a ajuns miercuri după-amiază ca uragan de categoria 4 (pe o scară de 5) în sud-vestul Floridei, înainte de a-și continua trecerea prin acest stat, aducând vânturi puternice și ploi torențiale. Până joi seara, peste 2,3 milioane de locuințe și întreprinderi erau încă fără curent electric, dintr-un total de 11 milioane, potrivit site-ului specializat PowerOutage.

Hurricane Ian strikes Florida

Punta Gorda, un mic oraș de coastă aflat în calea uraganului, s-a trezit fără curent electric. Ian a dezrădăcinat câțiva copaci și a doborât stâlpi de electricitate și indicatoare rutiere. Ploile sale au inundat străzile portului de agrement, unde apa era încă până la viitură joi dimineață.

Ca răspuns la amploarea pagubelor, Joe Biden a declarat joi dimineață catastrofa naturală majoră, o decizie care va permite punerea la dispoziție de fonduri federale suplimentare pentru regiunile afectate.

Pe măsură ce suprafața oceanelor se încălzește, crește frecvența celor mai intense uragane, cu vânturi mai puternice și precipitații mai abundente.

 

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • ROMÂNIA, împinsă să intre în RĂZBOI cu RUSIA!
  • ȘOC la Barcelona: Gallardo în locul lui Xavi!
  • Rapidiștii beau Guinness
  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Farmaciile, scăpate de sub control. Numărul uriaș al acestora face imposibilă supravegherea
  • „Mogadiscio pe Mediterana”. Nimeni nu conduce Gaza
  • Garanții de împrumut pentru Ucraina. Occidentalii visează „profituri excepționale” din activele înghețate ale Rusiei
  • Consecințele isteriei climatice: protecționismul va bântui industria energiei regenerabile
  • Exit mobile version