AcasăȘTIRI EXTERNEUn nou avertisment al Rusiei pentru Suedia și Finlanda. Ce „surpriză” le...

Un nou avertisment al Rusiei pentru Suedia și Finlanda. Ce „surpriză” le pregătește Moscova

natoNATO numește Rusia o „amenințare directă” la adresa sa! Modificări importante operate de americani în statutul Alianței Nord-Atlantice

Președintele Dumei de Stat din Federația Rusă, Viaceslav Volodin, întărește afirmațiile președintelui Vladimir Putin, care a susținut zilele trecute că vor exista repercusiuni dacă NATO va construi baze militare în Finlanda și Suedia.

Volodin a transmis pe canalul său de Telegram un mesaj de amenințare, voalat, celor două state nordice, transmițând că desfășurarea bazelor NATO în Finlanda și Suedia va pune în pericol locuitorii acelor orașe în care va fi localizată infrastructura militară.

Bazele militare NATO de pe flancul estic supără Rusia

El a menționat că „în cazul izbucnirii ostilităților, se efectuează atacuri în primul rând asupra infrastructurii militare a inamicului”.

În acest sens, Volodin a numit eronată opinia primarului din Lappeenranta din Finlanda, care a propus amplasarea unei baze NATO în oraș pentru a crea un sentiment de securitate.

Războiul din Ucraina produce panică în rândul vecinilor Rusiei, care îşi iau măsuri de precauţie.

Inevitabil, relaţiile Moscovei cu Helsinki şi Stockholm se vor înrăutăţi din cauza apartenenţei lor la NATO. Suedia şi Finlanda şi-au depus cererea de aderare la blocul militar. Momentul a marcat renunţarea la neutralitatea construită în zeci de ani în schimbul asigurării securităţii.

author avatar
Andreea Vlad
710 afisari

2 COMENTARII

  1. In concluzie, ce „surpriza” le pregateste Moscova?. De la aceasta Andreea Vlad nu inteleg niciodata nimic. Cred ca a venit de la Evenimentul zilei. Acolo erau numai „nucleare”, iar in titluri se spunea una, si in articol, alta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger