AcasăȘTIRI EXTERNEAbia invitată în NATO, Finlanda vrea să "ÎNFINGĂ" o bază a Alianţei...

Abia invitată în NATO, Finlanda vrea să „ÎNFINGĂ” o bază a Alianţei în „costa” lui Putin. Care va fi locaţia exactă?

nato

Moda naţiunilor neutre pare să se apropie de final. Suedia și Finlanda au decis să pună capăt deceniilor de neutralitate şi vor intra, cât de curînd, în NATO.

Ultimul obstacol major care stătea în calea intrării celor două națiuni în alianța militară a fost înlăturat, după ce Turcia a decis să nu se mai opună.

Finlanda, bază NATO în Karelia de Sud

Finlanda a propus construirea unei baze NATO în orașul Lappeenranta, în provincia Karelia de Sud. Acesta este situat la o jumătate de oră de granița cu Rusia. Ideea i-a aparţinut primarului din Lappeenranta, Kimmo Järva.

„Mă gândeam în special la aeroport. Cu siguranță va fi disponibil dacă forțele armate vor. Cât despre locația școlii forțelor terestre și a Forțelor de Apărare – dacă vor fi schimbări, nu pot spune, deoarece Nu sunt un expert”, a spus Jarva.

Avertismentul lui Putin

Liderul de la Kremlin a reacționat la invitația adresată oficial Finlandei și Suediei la Summit-ul de la Madrid, în vederea aderării la NATO.

În ceea ce privește Suedia şi Finlanda, nu avem aceleași probleme pe care, din păcate, le avem cu Ucraina.

Nu avem dispute sau probleme teritoriale. Nu avem de ce să ne îngrijorăm cu privire la apartenența Finlandei şi Suediei la NATO. Dacă asta vor, foarte bine. Doar că trebuie să înțeleagă bine faptul că nu au existat amenințări la adresa lor, înainte.

Acum, dacă sunt mobilizate acolo contingente militare şi elemente de infrastructură, va trebui să răspundem cu aceeași monedă”, a declarat Vladimir Putin.

author avatar
Andrei Ștefan
966 afisari

9 COMENTARII

  1. Suedia si Finlanda nu sant amenintari foarte semnificative pentru Rusia, nu cresc forta Nato foarte mult. S-ar putea de fapt ca sa nu devina niciodata membri Nato pe motive economice sau politice care se pot dezvolta in viitorul apropiat. In schimb Rusia a castigat aliati in multe alte parti ale lumii si este in pozitie ca sa duca america si UE in jos, si cu ei si Nato.

    • Ce spui tu, rusnac ticălos? Asta ai primit pe bilețel de la ambasada criminalului Puțin?

      • Bai #rezist in gandire sorosista, fiecare e liber sa creada ce crede de cuviinta iar prost crescutii ii jignesc pe cei care nu gandesc ca ei pentru ca doar atata ii duce capul de loaze. Injurii si dat cu parul asta-i caracterul lor.

  2. Bai finalndezilor, vedeti ca o sa aveti in curand nite statiuni balneare pe timp de iarna in care se va practica bronzarea la soare de 3 secunde, soarele fiind cate o micuta nucleara tactica care sa va tina de cald, macar nu o sa aveti probleme dupa aceea cu incalzirea locuintelor, fiindca nu prea o sa mai aveti locuinte, si nici ceva maimutze nebune care sa stea in ele !! Ha ha ha 🙂 Bai finladezilor cu capul patrat ca tabla de sah, e chiar indicat in astfel de vremuri sa bagati batul prin gard la ursul rusnac salbatic, tineti-o tot asa, noi va incurajam de pe margine !! Ha ha ha 🙂

  3. Daca va fi pana la urma razboi nuclear, Finlanda ar merita la fel de mult ca SUA, Anglia si Polonia o atentie speciala din partea rusilor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger