AcasăȘTIRI EXTERNESerghei Șoigu i-a spus lui Putin ce voia să audă liderul de...

Serghei Șoigu i-a spus lui Putin ce voia să audă liderul de la Kremlin. Dar ucrainenii l-au contrazis repede

Serghei ȘoiguRuşii l-au "reînviat" pe Serghei Șoigu. Ministrul rus al Apărării a precizat obiectivul principal al "operaţiunii" din Ucraina

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, i-a prezentat președintelui rus Vladimir Putin un raport în care susține că armată rusă a „eliberat” teritoriul autoproclamatei Republici separatiste Populare Lugansk.

Dar purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Iuriy Sak, a declarat pentru BBC că orașul Lysychansk nu se află sub „controlul total” al forțelor ruse, în ciuda afirmațiilor Moscovei potrivit cărora orașul a căzut.

Donbasul, o mare miză între Rusia şi Ucraina

Astăzi, 3 iulie 2022, ministrul Apărării al Federației Ruse, generalul de armată Serghei Șoigu, i-a raportat comandantului suprem al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Vladimir Putin, despre eliberarea Republicii Populare Lugansk”, a susținut ministerul.

Ministerul Apărării susține că Forțele Armate ale Federației Ruse și Miliția Populară a RPL au stabilit un control deplin asupra Lisiceanskului și a mai multor localități din apropiere, dintre care cele mai mari sunt Belogorovka, Novodruzhesk, Maloryazantsevo și Belaya Gora.

Ucrainenii promit să revină

„Suprafața totală a teritoriilor eliberate în ultimele 24 de ore se ridică la 182 de kilometri pătrați”, a mai precizat Ministerul rus al Apărării.

„Pentru ucraineni, valoarea vieții umane este o prioritate absolută, așa că uneori ne putem retrage din anumite zone pentru a le putea recuceri în viitor”, a spus ucraineanul Iuriy Sak, care a adăugat că pentru regiunea Donbas „nu va fi sfârșitul jocului” dacă Rusia va captura tot Luganskul.

author avatar
Andrei Ștefan
753 afisari

7 COMENTARII

  1. Auzi ce tâmpit de ziarici „ucrainenii l-au contrazis repede”, care „ucrainieni” tembelule, unul „ucrainianul Iuriy Sak” de care numai un prost ca tine a auzit !

  2. Zdrelinskj si armata lui bat la rusi ca la fasole. Frectia Ucrania la picior de lemn. „Armata ucraineană a anunţat că soldaţii săi s-au retras din Lisiciansk, oraş-cheie din estul Ucrainei care se confruntă de mai multe săptămâni cu un violent asalt al trupelor ruse, informează Agerpres.

    „Pentru a proteja vieţile apărătorilor ucraineni, a fost luată decizia de a ne retrage” din oraş, a anunţat statul-major al forţelor armate ucrainene într-un comunicat, subliniind „superioritatea multiplă” a armatei ruse pe plan material.”

  3. Eliberatei?:) Adica ucrainenii sunt invadatorii si rusii eliberatorii. Aha. Deci rusii au eliberat teritpriul Ucrainean de invadatorii ucraineni. Aplauze!

    • Romania cand elibereaza Bucovina, sudul Basarabiei, Tinutul Herta…ai inteles prostanacule, intrebarea ?!!

  4. nu anonim; se pare ca rusii iau inapoi ce e al lor. eventual si romania. aplauze atunci.

  5. Oricine are gura si poate contrazice. Dar pe teren situatia sta asa: rusii au cucerit Lisiceansk. Oficial.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger