Cauta

Un american a deschis focul în Curtea Supremă din Colorado. Acest stat l-a scos pe Trump de pe buletinele de vot (VIDEO)

Panică în clădirea Curţii Supreme din Colorado, în Denver! Un bărbat a deschis focul şi a provocat acolo „pagube semnificative”, dar nimeni nu a fost rănit, a anunţat poliţia.

Incidentul a început în jurul orei unu noaptea, când a avut loc o tamponare între două autovehicule, iar unul dintre şoferi l-a ameninţat cu arma pe celălalt.

A ameninţat un ofiţer de pază

Individul înarmat a tras într-o fereastră a sediului Curţii Supreme şi a intrat în această clădire, unde, sub ameninţarea armei, l-a forţat pe un ofiţer de pază neînarmat să-i permită accesul în alte părţi ale edificiului.

Man arrested after barricading inside Colorado Supreme Court building

În timp ce poliţia izola zona exterioară, acelaşi individ, având asupra sa cheile sustrase paznicului, a intrat în sălile de judecată şi a tras cu arma, iar în final a apelat numărul de urgenţă şi s-a predat de bunăvoie.

Atacatorul s-a predat poliţiei fără incidente, în jurul orei 3 dimineaţa, a precizat Departamentul de Poliţie din Denver într-un comunicat. Deşi suspectul a fost dus la spital şi a fost externat de către personalul medical, nimeni nu a fost rănit,

Colorado l-a declarat neeligibil pe Trump

O instanţă din Colorado l-a declarat pe fostul preşedinte republican al SUA şi care doreşte obţinerea unui nou mandat prezidenţial, Donald Trump, neeligibil pentru alegerile primare republicane din acest stat.

Curtea a invocat asaltul simpatizanţilor lui Trump asupra Capitolului din 6 ianuarie 2021 şi al 14-lea amendament al Constituţiei americane ce permite impunerea interdicţiei de a ocupa funcţii publice alese în cazul persoanelor care au participat la o insurecţie.

După această decizie, şi Curtea Supremă a statului Maine a emis o hotărâre similară.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version