AcasăPoliticaAmericanii îl vor vota în liniște pe Trump?

Americanii îl vor vota în liniște pe Trump?

Realitatea profund inconfortabilă pentru democrații lui Biden este că electoratul clasei muncitoare din America este din ce în ce mai îndepărtat de politica și brandul lor

Democrații de stânga susțin că o revenire a lui Trump la Casa Albă ar reprezenta o amenințare și mai mare pentru democrația americană decât la primul mandat. Cu toate acestea, emiterea aceluiași avertisment – din nou și din nou –  nu are efectul dorit. Poate că nu îl va avea niciodată.

A-l considera pe politicianul Donald drept pacostea scrutinului prezidențial din 2024 nu înseamnă că electoratul se va cuibări în brațele lui Biden.

Problema Partidului Democrat este mai profundă decât comunicarea, subliniază Financial Times. Trump a pierdut în 2020 în principal din cauza modului defectuos în care a gestionat pandemia. Ar fi frumos să credem că alegătorii americani l-au ales pe Joe Biden pentru că au vrut să restabilească normele constituționale. Fără îndoială că unii au făcut-o. Dar nu suficient pentru a explica înfrângerea lui Trump – cel puțin nu conform sondajelor la ieșirea de la urne.

Naivii vor crede că asaltul de la Capitol Hill pe 6 ianuarie 2021 și refuzul lui Trump de a accepta victoria lui Biden vor juca puternic în mintea alegătorilor anul viitor. Din păcate, există puține dovezi în acest sens până acum. Probleme precum inflația, imigrația și criminalitatea domină prioritățile lor.

O mulțime de americani cred că democrații exagerează amenințarea Trump. Arta persuasiunii este pierdută dacă îți cataloghezi adversarul ca fiind imoral înainte de a începe să fie imoral. În plus, elitele Americii – miliardari, magnați, bacheri – nu au probleme cu morala.

Realitatea profund inconfortabilă pentru democrați este că electoratul clasei muncitoare din America este din ce în ce mai îndepărtat de politica și brandul lor.

Nu așa se câștigă alegerile. Nu ajută la nimic să le spui oamenilor că economia SUA este bună, așa că ar trebui să nu se mai plângă. Când vine vorba de creșterea facturilor, americanul de rând devine brusc nervos și arată cu degetul înspre președinte. Așa pățește acum Biden.

Trump poate să vină cu discursuri sforăitoare – și probabil că așa va  face – despre episodul doi al Americii Mărețe. Priza la mase contează și îi oferă avanjajul challengerului. Arta de a câștiga alegerile constă în a diferenția ceea ce spui de ceea ce vor auzi oamenii.

Unul dintre avertismentele cel mai des difuzate este că America este inundată de dezinformare. Dacă alegătorii ar cunoaște adevărul, fie ar vedea lumina, fie ar dovedi că sunt sclavii voluntari ai întunericului. Aceștia din urmă există cu siguranță. Dar nu sunt cei de care Biden are nevoie pentru a câștiga realegerea. Primii sunt diferența dintre victoria și înfrângerea lui Trump.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
622 afisari

1 COMENTARIU

  1. Din banda de talhari Cocotati la varful statelor mafiote si esuaye,numai bezmeticul de Trump mai lipseste.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger