Cauta

Ucraina a primit acces la ICEYE! Sateliții pot vedea și prin nori / Prima imagine transmisă Kievului

sateliti

Ucraina a primit acces la ICEYE! Sateliții pot vedea și prin nori / Prima imagine transmisă Kievului

Ucraina a primit acces la unul dintre sateliții ICEYE, liderul global în monitorizare prin sateliți radar.

ICEYE a semnat un contract cu Serhiy Prytula Charity Foundation, care va oferi guvernului Ucrainei capabilitățile de imagistică prin satelit (SAR) de la ICEYE.

Sateliții pot fotografia rapid mișcările trupelor ruse

Sateliții ICEYE pot fotografia Pământul oricând, în orice condițiile meteorologice. Datele sunt actualizate la câteva ore, un avantaj tactic în confruntările cu armata rusă.

Potrivit acordului, ICEYE va transfera capacitățile complete ale unuia dintre sateliții săi SAR aflati deja pe orbită pentru a fi folosit de către guvernul Ucrainei. În plus, ICEYE va oferi acces la constelația sa de sateliți SAR, permițând Forțelor Armate ucrainene să primească imagini din satelit aproape în timp real, notează Digi24.

Podul care leagă Crimeea de Rusia, urmărit de sateliții ICEYE

Prima imagine publicată de ICEYE după semnarea contractului este cu podul de peste strâmtoarea Kerci, care leagă peninsula Crimeea de Rusia.

Compania finlandeză ICEYE a lansat o constelație de 21 de sateliți echipați cu radare cu apertură sintetică (radare SAR) ce pot scana obiecte de pe Pământ pe orice vreme, dintre care unul a fost cumpărat de Fundația Serhi Pritula cu fonduri strânse de ucraineni, a anunțat Departamentul de comunicare strategică al Forțelor Armate ale Ucrainei, pe Telegram.

Armata ucraineană a decis să ofere detalii privind satelitul pentru a demonstra tipurile de imagini la care Forțele Armate ale Ucrainei vor avea acum acces, obținând un valoros avantaj spațial în fața rușilor.

„Sistemele SAR sunt capabile să vadă, datorită recunoașterii automate a obiectelor prin intermediul imaginilor radar distribuite și a procesării digitale a semnalelor, prin toate tipurile de obstacole. Asta înseamnă, în esență, că nu doar acoperirea densă de nori, ci chiar și pereții clădirilor nu reprezintă un obstacol pentru acest sistem”, potrivit comunicatului.

Ultimele stiri

  • Facem lucrurile cu cap: deblocăm proiectele restante și dezvoltăm Alba Iulia cu bani europeni
  • Gabriela Firea a convins lumea sportivă că este soluția potrivită pentru București
  • Incident cutremurător la o școală din Brașov. Patru elevi, acuzați că ar fi agresat sexual doi colegi mai mici
  • Se sparge buboiul afaceriștilor milionari din SERVICIILE SECRETE. Generalul Dumbravă ar fi „sifonat” tot la DNA!
  • Sectorul 4 începe construcția unui teatru în zona de sud a Bucureștiului
  • Poliția Română, mișcă-ți fundul în stradă!
  • Salvatorii, în alertă! Mașină lovită de tren, în județul Iași/Doi răniți, printre care și un tânăr de 16 ani – FOTO
  • PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an
  • UPDATE. Român arestat pentru TRĂDARE. Detalii de ultimă oră de la DIICOT/Cine e bărbatul – ar fi vrut să candideze la Primărie
  • Anunțul Chinei. Manevrele militare din jurul Taiwanului au ca scop testarea capacităţii de a „prelua puterea” în insulă – VIDEO
  • Exit mobile version