AcasăȘTIRI EXTERNECine controlează acum toți sateliții militari ai SUA. Joe Biden a semnat...

Cine controlează acum toți sateliții militari ai SUA. Joe Biden a semnat ordinul

Mutare strategică în armata SUA. Forța Spațială preia toate comunicațiile militare prin satelit / Foto: printscreen

Armata SUA a transferat luni o parte din operațiunile sale de sateliți către Forța Spațială, marcând cea mai recentă mișcare de reorganizare și dezvoltare a celei mai tinere ramuri militare a țării.

Pe lângă controlul sateliților de comunicații, 500 de persoane vor fi transferate de la Comandamentul de apărare spațială și antirachetă al armatei, cu sediul în Huntsville, Alabama, și vor răspunde acum de Baza spațială Schriever din Colorado, ca parte a extinderii.

Sateliții, în mâna unui singur serviciu

„Acest transfer istoric de la Armată la Forța Spațială va marca prima dată când toate funcțiile militare de comunicații prin satelit ale Departamentului Apărării au fost consolidate în cadrul unui singur serviciu militar”, se arată într-un comunicat al Space Force. De asemenea, armata a transferat aproximativ 78 de milioane de dolari din bugetul său către Forța Spațială pentru 2022 pentru a contribui la extinderea infrastructurii serviciului.

Generalul-locotenent Bradley Chance Saltzman, actualul adjunct al șefului de operațiuni al Forței Spațiale, care a fost nominalizat de președintele Joe Biden ca viitor lider al serviciului, a declarat anul trecut că consolidarea sateliților militari este o necesitate. „Trebuie să creăm această unitate în jurul misiunilor noastre spațiale pentru a ne asigura că suntem la înălțimea acelor provocări cu care ne confruntăm, deoarece domeniul spațial a devenit rapid mult mai aglomerat și mult mai disputat decât în trecut”, a declarat Saltzman.

Unele dintre noile transferuri ale armatei către Space Force provin de la Batalionul 53 de transmisiuni, care are o istorie valoroasă, participând la mai multe campanii militare demne de luat în seamă, inclusiv în Franța, Italia și Tunisia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial; contraofensive în timpul războiului din Vietnam; sprijinin pentru Operațiunile Iraqi Freedom, Enduring Freedom și New Dawn în Orientul Mijlociu, scrie Military.com.

Transferuri din forțele terestre și marină

Mulți dintre cei 500 de membri ai personalului armatei care se transferă la Departamentul Forțelor Aeriene – dintre care 200 sunt civili – vor rămâne la posturile lor actuale din Maryland, Hawaii, Germania și Japonia, dar vor fi subordonate noului serviciu, potrivit Forțelor Spațiale.

În luna iunie, Centrul Naval de Operațiuni prin Satelit – NAVSOC – de la Baza Navală Ventura County din Mugu, California, a fost plasat în subordinea Space Delta 8 al Forțelor Spațiale și a fost desemnat ca noul 10th Space Operations Squadron.

Multe dintre transferurile Armatei și Marinei ar fi trebuit să aibă loc la începutul acestui an, dar au fost amânate din cauza întârzierii Congresului în adoptarea bugetului de anul trecut. În total, 15 unități cu 600 de persoane din armată și marină combinate urmează să fie transferate către Forța Spațială pe parcursul acestui an.

Atunci când Forța Spațială a fost creată în 2019, aceasta s-a bazat în mare măsură pe transferurile interservicii pentru a-și mări rândurile. Anul trecut, 670 de soldați activi, marinari și pușcași marini au fost selectați pentru a se transfera în cea mai nouă ramură a armatei, mărind-o cu aproape 10%.

author avatar
Tudor Borcea
886 afisari

2 COMENTARII

  1. ZIARE.COM DEJECTIA PRESEI ROMANESTI , CITITORII SUNT AMENINTATI , INJURATI SI CENZURATI DE IMPOSTORII JURNALISTI LA RUBRICA COMENTARII UNDE AU CONTURI FALSE SI INJURA CITITORII CE CRITICA PUBLICATIILE LOR DE KAKAT COPIATE DE PE INTERNET SI UNELE PLINE DE GRESELI DE ORTOGRAF

    ZIARE.COM SITE-ul JEGULUI SI DEJECTIILOR PRESEI
    CINE SUNT ACESTI FALSI JURNALISTI , IMPOSTORI INFECTI CE IMPUT PRESA ROMANEASCA DIFUZAND ZILNIC FAKE NEWS PE SITE-ul ZIARE.COM ?

    UN PERICOL PENTRU DEMOCRATIE SI O DEZONOARE PENTRU MASS MEDIA
    NAZISTII PE ZIARE.COM IMPUN CENZURA SI DICTATURA

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger