Cauta

Tragedie într-o zonă des vizitată de români în Turcia. 28 de persoane s-au prăbușit / Sunt morți și răniți -VIDEO

Tragedie într-o zonă des vizitată de români în Turcia. 28 de persoane s-au prăbușit / Sunt morți și răniți -VIDEO / Foto: Twitter

Doi turiști spanioli și-au pierdut viața și alți trei au fost răniți marți, în Cappadocia, o regiune turistică din centrul Turciei, când balonul lor cu aer cald s-a prăbușit din cauza unei rafale de vânt puternice, au anunțat autoritățile locale.

„Balonul (…) a efectuat o aterizare brutală la ora 8.50  după ce vântul s-a întețit neașteptat”, a precizat guvernoratul provincial Nevsehir din Turcia, într-un comunicat.

Turism dar și accidente în serie

La bordul balonului, care decolase în apropierea mănăstirii rupestre Zelve, în districtul Avanos, se aflau 28 de turiști și doi membri ai echipajului.

O anchetă a fost lansată pentru a stabili responsabilitatea, au declarat autoritățile locale.

Zborul cu balonul cu aer cald este o atracție populară în Cappadocia, o zonă mult vizitată și de români, cunoscută pentru satele sale rupestre și pentru „coșurile de zâne” sculptate de eroziune, dar în trecut au avut loc mai multe accidente mortale, scrie Le Figaro.

Un diplomat francez a fost ucis și mai multe persoane au fost rănite în aprilie 2017, după ce balonul în care se aflau a lovit o linie electrică.

Un turist danez murise cu două luni mai devreme, în același an, în Cappadocia, după o aterizare violentă din cauza vântului. În mai 2013, trei turiști brazilieni au murit și 22 de persoane au fost rănite când balonul lor s-a ciocnit cu nacela unui alt balon.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version