AcasăȘTIRI EXTERNEUE, teritoriu interzis turiștilor ruși?

UE, teritoriu interzis turiștilor ruși?

Miniștrii de externe și ai apărării din Uniunea Europeană, reuniți la Praga în această săptămână, vor discuta apelurile unor state membre de a interzice turiștilor ruși să intre în blocul comunitar.

Cehia –  deține în prezent președinția rotativă a  Consiliului UE –   susţine  interzicerea vizelor la nivelul UE pentru turiștii ruși, idee susținută în principal de țările baltice.

Ministrul de externe lituanian Gabrielius Landsbergis a anunţat recent că Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania şi Polonia, ţări care au frontieră cu Rusia, ar putea interzice intrarea turiştilor ruşi pe teritoriile lor dacă UE nu adoptă o restricţie la nivelul blocului comunitar.

”Nu cetăţenii ruşi au început războiul, dar în acelaşi timp trebuie să fim conştienţi de faptul că ei susţin războiul. Nu cred că este corect ca cetăţenii ruşi să poată intra în UE şi în spaţiul Schengen şi să meargă să admire peisajele în timp ce Rusia omoară oameni în Ucraina”, a spus premierul finlandez Sanna Marin.

Cu toate acestea, Germania și alte state membre resping o astfel de mișcare, argumentând că ar putea încălca regulile UE și ar putea întrerupe căile de evacuare pentru dizidenții ruși. Potrivit cancelarul Olaf Scholz, asemenea restricţii ar putea face mai dificilă primirea acelor cetăţeni ruşi care se opun invadării Ucrainei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Occidentului la începutul acestei luni să impună rușilor o interdicție generală de călătorie, atragând o mustrare furioasă din partea Moscovei.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
168 afisari

8 COMENTARII

  1. E timpul ca rusii să fie lăsați să dospească în suc propriu, poate le vine mintea la cap. Nu-i mai vrea nimeni în Europa, concluzia se impune: fără vize turistice.

    • plimba ba ursul,ii doare pe rusi la basca de mine,de tine sau alti europeni.Mergi la ei sa vezi ca au de toate. Am calatorit prin toate zonele si iarna si vara. Prin satele din Siberia, Taiga, scoli,gari,case au gaz, caldura , electricitate, internet, televiziune, alimente naturale totul ieftin ca-n povesti. Vanat,pescuit, tot ce vrei.

      • Popescu, nu cred ca spui adevarul . Inclusiv I.Cristoiu, recunoscut anti -UE , anti-NATO a declarat ca inafara de Sankt Petersburg si Moscova in Rusia nivelul de trai este foarte scazut. Insa rusii s-au obisnuit cu mizeria din vremea tarismului cand erau tinuti sub cnut. Bunicii tai iti pot spune cum rusii jefuiau in Romania, cum luau ceasurile de la oameni, pt. ei fiind un mare lux. Popor primitiv care isi merita soarta

  2. Vezi sa nu, bai (di)solutie! Grecii, italienii, francezii scot profituri mari de la ei. E suficient sa bage una dintre țările astea veto și gata.

  3. Rusii il sustin pe Putin. Tatal unui soldat omorat in Ukraina , in loc sa-si planga feciorul era bucuros ca cumparat auto LADA cu banii de desbagubire. Ti se face scarba.

  4. Nici o informatie depre declansarea ofensivei ucrainienilor in sud ? Va pute pro-rusilor de la National ? Scuzati limbajul neacademic dar asta meritati

  5. Domle doctor , am auzit ca sunteti neurolog , ma doare dibla de cate minciuni scuip in National , n-aveti un drum prin gara Tiraspol sa-mi reglati bostanu ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger