AcasăȘTIRI EXTERNENoi tensiuni între Turcia și Grecia: zeci de imigranți goi-pușcă, descoperiți la...

Noi tensiuni între Turcia și Grecia: zeci de imigranți goi-pușcă, descoperiți la graniță de polițiștii eleni 

greciaNoi tensiuni între Turcia și Grecia: zeci de imigranți goi-pușcă, descoperiți la graniță de polițiștii eleni 

​Controverse între Turcia și Grecia după ce 92 de imigranți, toți bărbați, au fost găsiți goi la granița dintre cele două țări.

Potrivit poliției elene, o investigație efectuată împreună cu oficialii europeni de la Frontex a furnizat dovezi că migranții au traversat râul Evros, ajungând pe teritoriul Greciei din Turcia.

Migranții, expulzați în pielea goală

„Polițiștii de frontieră au descoperit 92 de migranți ilegal, fără haine, unii dintre ei cu răni pe corp”, a anunțat poliția. Nu este însă clar de ce bărbații erau toți dezbrăcați.

Ministrul grec al migrației, Notis Mitarachi, a publicat pe twitter o imagine cu imigranții, susținând că tratamentul la care i-a supus Turcia este „o rușine pentru civilizație”.

„Comportamentul Turciei față de 92 de migranți pe care i-am salvat astăzi la granițe este o rușine pentru civilizație. Ne așteptăm ca Ankara să investigheze incidentul și să-și protejeze în sfârșit granițele cu UE”, a scris el.

Turcia acuză Grecia de manipulare

Turcia neagă însă vreun amestec în acest caz.

„De vreme ce nu ați găsit un singur caz de violare a drepturilor omului de către Turcia, nu faceți decât să expuneți imaginea propriei voastre cruzimi ca și cum Turcia ar fi făcut-o”, a răspuns pe Twitter adjunctul ministrului turc de Interne Ismail Catakli, cerând Greciei să oprească „manipularea”.

author avatar
Andreea Vlad
293 afisari

3 COMENTARII

  1. Vazind pozele, Ruuuteeee a lasat portul Agigea cu Shengen cu tot, si a postat ca’i ia el pe totzi la Holanda! Sa se joace impreuna!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger