Cauta

ALERTĂ ÎN NATO, tensiuni reaprinse între Grecia și Turcia! Au fost trimise bombardierele să survoleze!

bombardier

Tensiuni în Balcani, între două țări membre NATO! Bombardierele turce survolează Grecia

Două țări membre NATO se joacă, în aceste zile, cu focul, în largul Mării Egee. Turcia testează răbdarea Greciei cu survoluri masive asupra teritoriilor elene.

Deși este încă extrem de puțin probabil să vedem un conflict militar clasic, deschis, Turcia a declanșat „provocări inacceptabile, care încalcă dreptul internaţional şi de asemenea pun în pericol traficul aerian internaţional”, acuză Atena.

Survoluri deasupra insulelor grecești

Statul major al forțelor armate elene a înregistrat recent o creştere masivă a survolurilor avioanelor de luptă turce. În unele cazuri, bombardierele Ankarei zboară deasupra insulelor greceşti la o altitudine de numai 300 de metri, scrie agenția dpa.

Survolurile sunt văzute ca o încălcare gravă a suveranităţii unei ţări şi UE a condamnat în mod repetat astfel de acţiuni ale Turciei.

Bombardiere Turciei au zburat deasupra a şapte insule greceşti locuite miercuri, 27 aprilie. Inclusiv Insula Samos, care are aproximativ 33.000 de locuitori, a fost „zguduită” de trecerea unor astfel de bombardiere.

Conflictul dintre Grecia și Turcia, nerezolvat!

Tensiunile dintre cele două țări NATO au reizbucnit în vara anului 2020, având la bază drepturile de foraj în zonele din Marea Mediterană. Acolo, Grecia și Cipru își revendică propria zonă economică exclusivă.

Elenii arată că își păstrează dreptul de a-și extinde apele teritoriale de la actualele șase la 12 mile marine în jurul insulelor sale din Marea Egee. Turcia a spus de multă vreme că va considera această mișcare, care i-ar bloca propriul acces la Marea Egee, drept un pretext de război.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version