AcasăȘTIRI EXTERNETurcia NU vrea baze NATO în Marea Neagră! Erdogan, mesaj direct pentru...

Turcia NU vrea baze NATO în Marea Neagră! Erdogan, mesaj direct pentru România

Turcia nu vrea forte NATO în regiunea Mării Negre. „România și Bulgaria să nu se grăbească” / Foto: Facebook

Turcia nu susține planurile Washingtonului de a crea forțe speciale de desfășurare a NATO în regiunea Mării Negre, a informat luni ziarul Hurriyet, citându-l pe ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar.

Ziarul subliniază că propunerea de a crea astfel de forțe în regiunea Mării Negre pentru a limita Rusia, prezentată anul trecut de secretarul american al apărării Lloyd Austin, implică în special Turcia, România și Bulgaria.

Evitarea rivalităților, conflictelor și tensiunilor

„Le-am spus României și Bulgariei să nu acționeze în grabă”, a informat șeful Apărării turce, întrebat despre atitudinea Ankarei față de planurile SUA. Hurriyet a adăugat că răspunsul diplomatic al lui Akar a arătat clar că Turcia nu este de acord cu această propunere.

Comentariul ministrului turc al Apărării indică eforturile Ankarei de a împiedica transformarea regiunii Mării Negre într-o arenă de rivalitate, conflicte și tensiuni între Rusia, NATO și SUA, pe fondul crizei din Ucraina.

„Turcia caută să folosească căi diplomatice în afara Convenției de la Montreux și persuasiunea pentru a ține aliații NATO departe de Marea Neagră”, notează Hurriyet.

author avatar
Tudor Borcea
1.242 afisari

8 COMENTARII

  1. sa vorbeasca cu nato , ce treaba are Romania ? Romania are marionete conduse de cine vrea si nu vrea .

  2. Felicitari Turcia ca restul Romania su Bulgaria sint niste tari corupte si dirijate de diavolul drogat de peste Atlantic

  3. Dacă România va aprecia că e în avantajul ei să înființeze o baza militară a NATO la Marea Neagră o va face pur și simplu. E dreptul ei suveran. În mod cert nu va ține cont de idioții care susțin puncte de vedere rusești – cu Silva în frunte!

    • „Dacă România va aprecia că e în avantajul ei să înființeze o baza militară a NATO la Marea Neagră o va face pur și simplu. E dreptul ei suveran”

      Securiciule Anonim, unde vezi tu avantaje pentru Romania sa aduca razboiul pe Marea Neagra? Esti complet idiotizat de ura. Te-au spalat bine pe creier! Daca vine razboiul la Marea Neagra, Romania va fi rasa de pe fata pamantului. Iti urez sa fii primul afectat!

      Mare cretinoid!

  4. Sultanule , sti tu ce sti ! Daca in timpul puciului avea-i baze nato. in Marea Neagra , nici PUTIN, piticul kgb.ist nu te mai putea scapa ! La fel si visurile tale cu conducerea lumii musulmane

  5. Sultanule , sti tu ce sti ! Daca in timpul puciului avea-i baze nato. in Marea Neagra , nici PUTIN, piticul kgb.ist nu te mai putea scapa ! La fel si visurile tale cu conducerea lumii musulmane . Iti luau astea pina si haremul , ca astea , ia nu da .

  6. Înainte de a avertiza sau cere acest lucru, Turcia trebuia să vegheze la respectarea Convenției de la Montreux, să nu permită navelor americane de război să pătrundă în Marea Neagră. Totodată, crearea de forțe speciale la Marea Neagră creează vulnerabilități pentru România, care, și prin asta, poate amplifica amenințările Rusiei la adresa României, trecând-o pe lista țintelor rachetelor nucleare rusești

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger