AcasăȘTIRI EXTERNESUA aprobă utilizarea primului vaccin din lume pentru albine

SUA aprobă utilizarea primului vaccin din lume pentru albine

SUA aprobă utilizarea primului vaccin din lume pentru albine / Foto: printscreen

O companie americană de biotehnologie a dezvoltat un vaccin pe care reginele albinelor îl pot ingera pentru a-și proteja larvele de boala locei americane, foarte contagioasă, una din cele mai grave maladii care atacă puietul albinelor.

Primul vaccin din lume pentru albine a fost aprobat pentru utilizare de către guvernul SUA, ridicând speranța unei noi arme împotriva bolilor care devastează în mod obișnuit coloniile.

O boală ce poate distruge în masă albinele

Departamentul american al Agriculturii (USDA) a aprobat utilizarea vaccinului creat de Dalan Animal Health pentru a proteja albinele împotriva bolii locei americane, relatează The Guardian.

„Suntem pe cale să schimbăm modul în care ne ocupăm de insecte, ceea ce va avea un impact asupra producției de alimente la nivel mondial”, a declarat Annette Kleiser, CEO al companiei americane de biotehnologie.

Această boală, clasificată de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară (Anses) ca fiind un „pericol de primă categorie în Franța”, printr-un decret din 29 noiembrie 2013, poate ajunge la larve și decima o întreagă colonie de albine.

Boala a fost detectată inițial în SUA și Canada, ulterior răspândindu-se și cu variante europene.

În Statele Unite, bacteria responsabilă de această boală (Paenibacillus larvae) a fost găsită într-un sfert dintre stupi, potrivit presei britanice. Deoarece nu există un tratament, apicultorii sunt nevoiți să își distrugă coloniile sau să folosească antibiotice pentru a preveni răspândirea bolii.

Vaccinul, pus inițial la dispoziția apicultorilor comerciali, nu are forma cu care sunt obișnuiți oamenii. „Tehnologia vaccinului Dalan expune reginele la bacterii inactive (adică „moarte”)”, precizează laboratorul pe site-ul său.

Prin ingerarea acestor bacterii, introduse într-un soi de turte comestibile pentru albine, reginele vor transmite imunitatea larvelor pe care le vor depune ulterior.

author avatar
Tudor Borcea
491 afisari

4 COMENTARII

  1. Iar au mai gasit satanele ceva, adica „vaccinul” ptr. albine!!!
    Lasati-le sa zboare si sa produca miere fara „vaccinul” vostru criminalilor!

    Dracii astia asasineaza miliarde de albine cu substante chimie otravitoare, iar mass media putrezita Nu scoate o vorba despre genocidul albinelor…..

  2. Daca dispare ALBINA disparea si OMUL, p[entru ca disparea HRANA oamenilor si a animalelor – consumul de carne pentru OM.

    Deja au inceput sa dispara mustele care polenizeaza tomatele, si cei care produc aceste legume sunt foarte ingrijorati.

    Astept cu nerabdare atacul final al Chinei asupra Taiwanului și al Rusiei asupra Ucrainei, și o ofensivă simultană a Rusiei, China, Coreea de Nord, Turcia, Iran, Serbia, Belarus și forța spațială secretă pentru a copleși toate forțele militare controlate de mafia khazară. Armele nucleare nu vor vor putea fi detonate în timpul acestui conflict.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger