Cauta

ȘOCANT! Ministrul Apărării din Germania îndeamnă la un atac nuclear asupra Rusiei!

nato

Ministrul interimar al Apărării din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer

Ministrul interimar al Apărării din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, a spus că Moscova ar trebui să fie conștientă că NATO este gata să folosească mijloacele sale nucleare în cazul unui atac rusesc împotriva unui membru al Alianței, declanșând reacții puternice în Germania.

„Trebuie să-i explicăm foarte clar Rusiei că, până la urmă – și aceasta este și doctrina descurajării –, suntem pregătiți să folosim astfel de mijloace, astfel încât să aibă un efect descurajant”, a spus ea într-un interviu pentru o publicație germană.

„Aceasta este ideea de bază a NATO, a acestei alianțe și va fi adaptată la comportamentul actual al Rusiei. În special, vedem încălcări ale spațiului aerian deasupra statelor baltice, dar și atacuri în creștere în jurul Mării Negre”, a adăugat oficialul german.

Comentariile au fost făcute după ce Rusia a anunțat săptămâna trecută că va întrerupe contactele instituționalizate existente cu NATO. NATO a expulzat opt ​​ruşi acuzaţi de spionaj care lucrau la misiunea diplomatică a Rusiei la sediul NATO. În același timp, alianța a convenit asupra unui nou plan general de apărare împotriva oricărui potențial atac hibrid rusesc.

Tensiuni în Germania

Declarația lui Annegret Kramp-Karrenbauer a provocat reacția lui Rolf Mützenich, șeful social-democraților din Parlamentul german, care a descris-o drept „iresponsabilă”. Mützenich este cunoscut în special pentru opiniile sale pacifiste și susține în mod regulat că exclude staționarea armelor nucleare americane pe pământul german.

„Pentru mine este un mister dacă ministrul s-a gândit și la armele nucleare încă depozitate în Germania”, a spus Mützenich. Există aproximativ 20 de bombe nucleare de dimensiuni diferite la o bază aeriană din Renania-Palatinat, ca urmare a înțelegerii cu NATO, potrivit Euractiv.

Partidele germane urmăresc să formeze o așa-numită coaliție de guvernare „semafor”, care ar trebui să se repoziționeze pe probleme precum partajarea nucleară, relația Germaniei cu Rusia și poziția sa față de NATO. În timp ce toate părțile sunt angajate în aderarea Germaniei la NATO, problema partajării nucleare și a deținerii de arme nucleare pe teritoriul german sunt mai controversate.

Dar se pare că Kramp-Karrenbauer pledează pentru o politică de „prima lovitură” nucleară atunci când vine vorba de Rusia, pentru a descuraja orice potenţială agresiune viitoare.

Exerciţiul NATO de descurajare nucleară Steadfast Noon

Forţele armate din 14 state membre NATO au început pe 18 octombrie un exerciţiu anual care simulează apărarea teritoriului Alianţei utilizând arme nucleare, informează un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Exerciţiul, intitulat Steadfast Noon, implică zeci de avioane, inclusiv avioane de luptă cu capabilităţi nucleare, aparate de zbor convenţionale şi de supraveghere şi avioane pentru realimentare în aer, potrivit NATO.

Exerciţiul din acest an va avea loc în spaţiul aerian de deasupra zonei sudice acoperite de Alianţă, potrivit Nato.int.

Ultimele stiri

  • ULTIMA ORĂ. Au fost găsite trupurile a doi dintre cei trei tineri de origine română dispăruţi în apele râului Natisone, din Italia
  • UE cere prioritate zero pentru eoliene la intrarea în sistem. Celelalte capacități trebuie închise
  • Izmenele deontologelii trebuie înlocuite cu chiloții de mall
  • Caz înfiorător în Dolj! Un copil în vârstă de 13 ani a murit înecat. Poliţia a deschis un dosar penal
  • Accident grav: au fost implicate un autoturism şi un autobuz. Șase persoane, duse la spital
  • Cel mai mare criminal în serie din istoria Canadei, Robert Pickton, a murit. Fusese atacat în închisoare
  • ÎPS Teodosie: Orice atac de panică „însemnează o împuţinare de suflet”/ Ce spune Arhiepiscopul despre „patima” statului la telefon
  • O mașină a luat foc pe Autostrada București-Pitești. Care a fost cauza izbucnirii incendiului
  • Horoscop 2 iunie 2024. Primiţi nişte veşti importante
  • Burduja, despre întâlnirea cu Iohannis, de la Cotroceni: „Nu este o chestiune neobişnuită” – VIDEO
  • Exit mobile version