Cauta

Serghei Șoigu i-a spus lui Putin ce voia să audă liderul de la Kremlin. Dar ucrainenii l-au contrazis repede

Serghei Șoigu

Ruşii l-au "reînviat" pe Serghei Șoigu. Ministrul rus al Apărării a precizat obiectivul principal al "operaţiunii" din Ucraina

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, i-a prezentat președintelui rus Vladimir Putin un raport în care susține că armată rusă a „eliberat” teritoriul autoproclamatei Republici separatiste Populare Lugansk.

Dar purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Iuriy Sak, a declarat pentru BBC că orașul Lysychansk nu se află sub „controlul total” al forțelor ruse, în ciuda afirmațiilor Moscovei potrivit cărora orașul a căzut.

Donbasul, o mare miză între Rusia şi Ucraina

Astăzi, 3 iulie 2022, ministrul Apărării al Federației Ruse, generalul de armată Serghei Șoigu, i-a raportat comandantului suprem al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Vladimir Putin, despre eliberarea Republicii Populare Lugansk”, a susținut ministerul.

Ministerul Apărării susține că Forțele Armate ale Federației Ruse și Miliția Populară a RPL au stabilit un control deplin asupra Lisiceanskului și a mai multor localități din apropiere, dintre care cele mai mari sunt Belogorovka, Novodruzhesk, Maloryazantsevo și Belaya Gora.

Ucrainenii promit să revină

„Suprafața totală a teritoriilor eliberate în ultimele 24 de ore se ridică la 182 de kilometri pătrați”, a mai precizat Ministerul rus al Apărării.

„Pentru ucraineni, valoarea vieții umane este o prioritate absolută, așa că uneori ne putem retrage din anumite zone pentru a le putea recuceri în viitor”, a spus ucraineanul Iuriy Sak, care a adăugat că pentru regiunea Donbas „nu va fi sfârșitul jocului” dacă Rusia va captura tot Luganskul.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version