Cauta

Şeful spionilor din Ucraina a dezvăluit de ce Insula Șerpilor e atât de importantă şi pentru ei, şi pentru Rusia

Încercare "nebună" a Ucrainei de a recuceri Insula Şerpilor. Rusia le-a dat planul de gol

Insula Şerpilor are în acest moment o extrem de importantă valoare militară şi strategică pentru Rusia, mai ales după scufundarea crucişătorului Moscova, care asigura inclusiv o umbrelă de protecţie antiaeriană a flotei ruse din Marea Neagră.

Ucraina va lupta pentru Insula Șerpilor „cât de mult timp este nevoie”, a declarat vineri șeful serviciului de informații al armatei ucrainene, generalul Kirilo Budanov.

Insula Şerpilor, importantă pentru supremaţia aeriană

Budanov a dezvăluit că insula are o importanță strategică atât pentru Ucraina, cât și pentru ocupanții ruși, deoarece permite controlul apelor și, într-o anumită măsură, a situației aeriene din sudul Ucrainei.

Cine controlează insula poate bloca în orice moment mișcarea navelor civile în toate direcțiile spre sudul Ucrainei… Insula Șerpilor este teritoriul Ucrainei și vom aștepta și vom lupta pentru ea cât de mult timp este nevoie”, a afirmat generalul ucrainean.

De asemenea, poate fi controlată şi Transnistria. „E un punct important din punct de vedere strategic pentru a deschide rute maritime comerciale, a importa arme și a exclude orice posibile acțiuni militare rusești pe teritoriul Transnistriei, din care să poată ataca partea de vest a Ucrainei”, a zis generalul.

Rusia vrea să domine Marea Neagră

Dacă Rusia va reuşi să-şi consolideze poziţia prin instalarea pe insulă de sisteme antiaeriene şi baterii lansatoare de rachete de croazieră, va putea domina întreaga zonă de nord-vest a Mării Negre.

Dacă trupele ruse vor reuşi să obţină controlul total al Insulei Şerpior şi să-şi instaleze sisteme antiaeriene cu rază lungă, vor putea controla marea, uscatul şi cerul din întreaga regiune de nord-vest a Mării Negre şi sudul Ucrainei”, a declarat pentru BBC expertul militar Oleh Jdanov.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version