AcasăDezvaluiriAncheteRomâni, ni se pregătește ceva! SUA rup Republica Moldova în două!

Români, ni se pregătește ceva! SUA rup Republica Moldova în două!

Să fim sinceri, în aceste timpuri atât de tulburi, în care dimensiunile războiului propagandistic depășesc până și limitelele conflictului ”clasic” din Ucraina, aproape că nu există voce mai autorizată și mai credibilă decât cea a noii ”doamne de fier” a Administrației Biden, Avril Haines. Fie și pentru simplul fapt că aceasta este nimeni alta decât șefa comunității serviciilor de informații din Statele Unite ale Americii!

Maia Sandu o contrazice pe Avril Haines

Sau cel puțin așa ar trebui să fie… Pentru că, în realitate, lucrurile par a sta cu totul altfel… O declarație oficială a acesteia cu privire la ”informațiile credibile” obținute pe teren de serviciile secrete americane cu privire la planul Federației Ruse de a crea un ”culoar terestru” între Crimeea și Transnistria fiind pur și simplu ”călcată în picioare”! În mod cel puțin surprinzător, de către chiar reprezentanții unei țări altfel minuscule, precum Republica Moldova! Stat ai cărui lideri, în frunte cu ministrul Apărării și chiar președintele Republicii sărind ca arși ”la beregata” șefei serviciilor de informații ale SUA! După ce niciodată, dar absolut niciodată, Maia Sandu nu și-a permis să aibă vreo altă poziție publică decât cea că SUA au întotdeauna dreptate. Însă și mai stranie este poziția ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova… Diplomat aflat la post la Chișinău și care, la rândul său o umilește public pe șefa serviciilor americane. Și cea care îl informează oficial și pe președintele american Joe Biden cu privire la situația la zi a conflictului din Ucraina!

Misterul Logsdon

Însă pentru descâlcirea ițelor ”afacerii americane” cel mai bine este să începem cu ”lovitura” din 3 aprilie. Atunci când dezvăluiam insolitul demers diplomatic al ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Cel care a dat un semnal cât se poate de clar de susținere americană!

militari
Șefii Armatei se jură că nu există niciun plan transnistrean

Dar nu pentru autoritățile centrale de la Chișinău, ci pentru autoritățile separatiste de la Tiraspol! Și asta cu doar două zile înainte ca Tiraspolul și Chișinăul să facă front comun, cel puțin din punct de vedere informativ, contra Armatei Ucrainene! Astfel că ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon s-a întâlnit ”face to face” cu liderii rusofoni de la Tirapsol, Vadim Krasnoselsky și Vitalie Ignatiev. Anunțul asumat pe chiar pagina de facebook a Ambasadei SUA în Republica Moldova luând prin surprindere atât autoritățile de la Kiev, cât și pe cele de la București. Mai ales că ambasadorul american nu a avut nicio ”greață diplomatică” în a informa oficial că ” Vadim Krasnoselsky a insistat asupra stagnării dialogului dintre Tiraspol și Chișinău din cauza refuzului părții moldovenești de a își îndeplini obligațiile, ceea ce încetinește dinamica negocierilor și afectează negativ respectarea drepturilor și intereselor cetățenilor din regiune”. În timp ce tot Ambasada SUA în Republica Moldova a subliniat faptul că ”Excelența Sa Kent D. Logsdon a fost personal la Tiraspol pentru a se întâlni cu absolvenții programelor de schimb și educaționale ale Departamentului de Stat care locuiesc în regiunea transnistreană”.

Oare ce o fi căutat ambasadorul Logsdon la Tiraspol

Iar acum, după ce șefa serviciilor secrete americane a informat oficial cu privire la planul transnistrean al Armatei Ruse, același ambasador Kent D. Logsdon a sărit din nou ca ars, dezmințând public informațiile prezentate de Administrația Biden la Washington. Ambasadorul Logsdon convocând de urgență o reuniune informală în care a dat asigurări că ”nu există dovezi care să indice că Federația Rusă intenționează să amplifice tensiunile din regiunea Donbas”!!! Și atunci, cine minte? Logsdon sau Haines…?

Și tu, Maia…?

În paralel cu luarea de poziție a ambasadorului american la Chișinău, Ministerul Apărării din Republica Moldova având inițiativa unui comunicat oficial cel puțin la fel de ciudat: ”cumulul de informații nu indică asupra riscului de extindere a războiului pe teritoriul nostru”…

Iar pentru ca să fie și mai clară ”falia” creată între cele ”două Americi” care acționează la acest moment pe teritoriul Republicii Moldova, Maia Sandu și-a revenit și ea subit din misterioasa boală care o lovise în urmă cu câteva zile, doar pentru a da la rândul său un interviu în care dezminte de asemenea poziția oficială a șefei comunității americane de informații!

author avatar
Catalin Tache
8.523 afisari

53 COMENTARII

  1. Bate câmpii iar autorul acestui articol, nu mai are subiecte oricum puține sunt documentate operativ așa cum trebuie, lansează multa zvonuri și apoi scrie pe marginea acestora, Sancho din surse proprii.
    Baliverne se numesc, rușine.

    • Nu bate campii, asa a primit ordin de la Kremlin sa scrie.
      Din pacate este atat de prost, ca nici curcile din ultimul sat din Vaslui nu il mai cred.
      Propaganda ruseasca pe fata.

      • Ești prost Anonimule, la fel ca aia care cred în curvarasia amerlocilor când le promit fraierilor ca-i vor apara de rusi. Evident ca Rusia nu va renunța la Transnistria datorita capabilităților militare de acolo dar și pentru a exercita presiune asupra a ceea ce va mai rămâne din Ucraina. Nu întâmplător au fost „alesi” in fruntea Ucrainei și Moldovei doua nulități sorosiste. Transnistria s-a separat de jure de Moldova in urma anunțului cretin al Mariei Sandu de aderare la UE, cu Armata a 14-a cu tot. Rămâne de văzut ce vor face prostii noștri, funcție de care romanilor le va bine sau rău.

        • stai ma linistit ca nu trebuie sa ne mai apere nimeni de rusi….curand trebuie sa fie aparati rusii de rusi…iar voi…pla ruble, doar paltonu, ceasu si un litru de spirt….

        • abia astept sa crape toata economia rusiei , poate asa avem si noi putina liniste fara vesnicile personaje „gica contra sistemului” si alde asemenea care tasteaza din piata rosie. muriti naibii toti rusii odata si va fi o lume mult mai buna fara voi in ea!

      • Dar ție cine îți dă ordine sa scrii, tapalabă sau soros al cu fiu ești gustere globalisti

        • SUA nu ” rup Republica Moldova in doua ” , o simpla discutie Haines – Longsdon intre patru ochi armonizeaza eventuale abordari diferite . Logsdon a fost sef adjunct al misiunii Sua la Berlin , nu are nici 5 luni de cand a depus juramantul ca ambasador in Republica Moldova ( 28 dec.2021 ), dar este familiarizat cu zona de interes din regiune ( a fost sef adjunct al misiunii din Tbilisi , Georgia si consilier politic la Kiev ) . Vorbeste limbile rusa , ucraineana , thailandeza , germana si studiaza limba romana .

      • ZIARE.COM SITEUL CE INSULTA CITITORII PRIN COMENTATORII ACREDITATI PLATITI , SI SA INCURAJEZE PUPINCURISMUL SI SA LAUDE ARTICOLELE ANALFABETILOR COPISTI

        UN SITE CARE TRBUIE EVITAT . CENZURA SI INSULTE
        cei ce nu posteaza DUPA REGULILE PUPIN CORISTILOR SI ADMINUL LINGAU IN CÙR SUNT STERSI SI CENZURATI
        Ziare.com CENZUREAZA SI INSULTA CITITORII
        ZIARE.COM SITEUL DE ANALFABETI CE SE DAU JURNALISTI ! COPIE ARTICOLELE SI LE POSTEAZA CU GRESELI ELEMENTARE . VA IA GREATA

    • Site-ul Ziare.com O RUSINE PENTRU PRESA ROMANEASCA
      ZIARE.COM UN SITE DE EXCREEMENTE DE LA COADA VACII , ANALFABETI FUNCTIONALI ,cu postaci jeguri si lingai in cùr a politicienilor ,CONTOPISTI COPISTI RETARDATI ce SE DAU JURNALISTI DE VALOARE .
      PUBLICATIILE DE PE SITE-eul Ziare.com PRODUC VOMITATUL ROMANILOR DE PRETUTINDENI

    • Cel MAI BUN SITE DIN ROMANIA : National.ro 2022-05-13 14:11 14:11:56

      FARA CENZURA ,SI ARTICOLE LA ZI , SINCERE SI LA OBIECT

      CONTRAR ALTOR SITE-URI CARE IMPUN CENZURA !!!!

  2. E bine si Sancho , noul guvernator al insulei si Alonso Quijano au facut praf morile de vant . Dulcineea sta pitita si isi face cruce …..

  3. Nu bate cimpii ! E un regizor inmbatrinit in rau . Asa e el, un imbecil ! Minte, inventeaza, se contrazice, o ia de la cap si suceste mintile la naivi ! Adica o pramatie, haimana si panarama ! Nu-i mai ziceti tache, e fictiv, fara corespondent fizic ! De fapt e unul de la ziar care face bani ca sa-si asigure salariile „marii” ziaristi de la latrina ! Daca exista acest Tache era de mult inchis pt cite ilegalitati a facut ! Iarta-i Doamne ca pentru bani o vind si pe masa ! Nu este asa Calea Victoriei ?

    • @Maresal Averescu
      Maresale…..de la contra chestor amiral pana la untimul tilicar…..e posibil sa nu va mai luati soldele prin sna incepand din iulie-august-septembrie….am incercat sa estimez „minunea”
      Autorul articolului nu e singurul fost angajat in serviciile romanesti care scrie in presa…..mai sunt cativa….
      Poate nu ati auzit de liberatatea Presei….libertatea Cuvantului….Libertate in general…

      • tu ai fost angajat sau doar sifon suparat pe viata care iti dadeai sefii, colegii, tovarasii pe goarna din patriotism ? 🙂

    • Mare idiot ești bă Mareșale,vezi că există și nu a fost, nu este și nici nu va fi inchis,e prieten cu Marius Vizer…și așa mai departe ,merge rar în Siberia,dar merge.

  4. ruskies supporters, se duce pe pla rubla si nu numai 🙂

    In one strike, the Ukrainians removed from the battlefield one of the roughly 99 Russian battalion tactical groups in Ukraine.

  5. Ambasadorul a punctat-o bine, Avril Haines e o catastrofa nimerita din greseala pe acolo, dar pe un culoar sustinut de cine trebuie. Au gresit configuratia administratiei mai ales pe vremurile astea

    • Kostea , bashitule , iar te bagi ca musca-n scoica iepii ? Avril Danica Haines implineste 53 de ani pe 27 august 2022 . Citeste-i biografia si … MUCLES !!!

      • Citeste foarte atent INTELIGENTULE, doar daca ai ceva in bostanul de pe umeri si daca te duce sa vezi dincolo de informatiile postate in *biografiile (oficiale)* care si contin multe informatii secundare ce de fapt compun cu adevarat parcursul pe un culoar anume stabilit! Sunt multi din astia ca voi in SISTEM care habar nu au pe ce lume sunt si traiesc in sfera lor si deciziile lor sunt praf pentru tara, dar cand isi afirma cu tarie ingamfarea isi expun de fapt si mai mult prostia! Asta e pacatul tarii – a acceptat sa fie prea multi prosti ingamfati care decid pentru soarta romanilor!
        Domnu Tache, aveti sansa sa scrieti ca sa si destupati ochii adormitilor care viseaza neadormiti si mai si cred singuri ce debiteaza

        • Costica / Costica / Fa lampa lui Ilici mai mica / Iar ai lins teava de esapament a molotovului ? Tu ai habar , din boscheti , pe ce lume traiesti ? L-ai despagubit pe impegat pentru curcanii ciorditi ?

  6. Spotmedia.ro , 13.05.2022, ora 00:09 , articol de Emilian Isaila : ” ESEC MAJOR PENTRU PUTIN . ADERAREA FINLANDEI INTARESTE SUBSTANTIAL NATO SI-I AMINTESTE EXPERIENTA LUI STALIN LA – 40 DE GRADE „. Finlanda are 1.200 de km granita cu Rusia .

  7. UNIVERSUL.NET , 12 MAI 2022 , ARTICOL DE LAURENTIU MIHU : ” ADERAREA ACCELERATA A UCRAINEI IN U.E E MAI APROAPE DECAT S-AR CREDE „.

  8. Daca cineva mai crede in povesti cu violatul copiilor, ori ca Finlanda intra in Nato chiar acuma de spaima rusilor, noapte buna. O sa va treziti maine intr-o lume complet schimbata, daca va mai treziti. Intotdeauna cand cineva a devenit atotputernic s-au intamplat lucruri ingrizitoare. Indiferent daca e pe plan politic, militar, de sanatate, dar acuma este un atotputernic pe toate planurile. Comunismul de pe vremuri e nimic fata de asta nou care se instaleaza

  9. Crezi ca Finlanda intra in NATO de spaima triburilor pitite in Amazon ? Cine a pastorit comunismul ? Simti ca e groasa si cineva devine atotputernic ? Ce facem cu ” Visul lui Petru cel Mare ” ?

  10. 1. Adevarul . ro , 28 februarie 2015 , ora 14:34 , articol de Cristian Unteanu : ” ORDINUL LUI PETRU CEL MARE : CREATI LINIA BALTICA – MAREA NEAGRA – LEVANT ! „. 2. Cunoastelumea . ro , 7 iunie 2019 : ” VISUL LUI PETRU CEL MARE SI RUSIFICAREA EUROPEI ? ” .

  11. Se temeau de rusi si primesc lovitura de la amerloci??!! Cine crede ca america mai e aia din timpul celor care ii astetptau isi iau un fske.

    • Care lovitura de la amerloci cand finlandezii ii primesc cu paine si sare si ii invita in casa ca pe oaspeti de rang inalt ?

  12. Granita dintre Finlanda si Rusia are o lungime de 1340 de km , acopera partea de est a Finlandei si partea de nord-vest a Rusiei . Dupa Al Doilea Razboi Mondial , Finlanda a cedat sovieticilor o parte din Karelia si regiunea Petsamo .

  13. Observatornews.ro , 12.05.2022 , ora 19:47 : ” VIDEO GRANITA DINTRE NATO SI RUSIA VA AJUNGE LA 2.600 KM . SUEDIA SI FINLANDA , MESAJ PENTRU PUTIN : ” VOI ATI PROVOCAT ASTA „.

  14. 1. Romania Military . ro , 13 mai 2022 , ora 6:00 , George GMT : ” INDIA SE ALINIAZA , NEOFICIAL , SANCTIUNILOR IMPUSE RUSIEI „. 2. Comisarul.ro , astazi , ora 08:14 : ” VIDEO – FAZA DE …………………………………………..”

  15. Universul.net , 13 mai 2022 : ” FLOTA RUSA DIN MAREA BALTICA A INCEPUT MANEVRE PENTRU A STUDIA POTENTIALUL NAVAL AL NATO IN REGIUNE „.

  16. Libertatea.ro , 13 mai 2022 , ora 07:00 , articol de Adrian Cochino : ” FINLANDA , CONVINSA DE …………………………………………………”.

  17. G4 Media.ro , 13 mai 2022 , articol de Florin Marinescu : ” ERDOGAN : ADERAREA SUEDIEI SI FINLANDEI LA NATO AR FI ” O GRESEALA „.

  18. S-a activat Erdogan de capul lui sau a primit vreun telefon disperat ? Vrea sa puna presiune sa obtina si el ceva , asa cum a facut mereu ? Economia Turciei depinde mult de relatiile economice cu Finlanda si Suedia , nu-si permite Erdogan sa riste . A fost sensibilizat , e groasa pentru unii , incearca sa impace si capra si varza , pana la urma o sa accepte , e mai aproape de corp maieul decat camasa . Ungaria are afinitati de limba si cultura cu Finlanda , n-are de ales , mai greu sa se opuna .

    • MEDIAFAX.RO , 14.05.2022 , ORA 17:00 , ARTICOL DE LAURA BUCIU : ” TURCII REVIN ASUPRA COMENTARIILOR : ” TURCIA ” NU INCHIDE USA ” INTRARII SUEDIEI SI FINLANDEI IN NATO ” – Declaratia apartine lui Ibrehim Kalin , consilierul lui Tayyip Erdogan .

  19. Adevarul.ro , 13 mai 2022 , ora 15:46 , articol de Ioan Gaidau : ” ZVONURI IN CHINA : XI JINPING AR RENUNTA LA PUTERE PE FONDUL UNOR CRITICI INTERNE CU PRIVIRE LA GESTIONAREA CRIZEI SANITARE „.

  20. 1. Newsweek.ro , 13.05.2022 , ora 19:32 , articol de Elena Andrei : ” PUCI LA BEIJING . XI JINPING VA FI INDEPARTAT DE LA CONDUCEREA CHINEI . COMUNISTII AU ALES SUCCESORUL „. ” Actualul premier , LI KEQIANG , va prelua conducerea partidului si guvernului ” . 2. Curierul National . ro , 11 martie 2022 : ” LI KEQIANG : CHINA SI SUA SI-AU ” DESCHIS PORTILE ” SI NU TREBUIE SA LE MAI INCHIDA ” – CRI ( RADIO CHINA INTERNATIONAL ) .

  21. Comisarul .ro , astazi , 14.05.2022 , ora 08:00 : ” DE CITIT / FOARTE INTERESANTE OBSERVATIILE DESPRE FRONTUL DIN UCRAINA ” – Cristian Negrea – Facebook .

  22. Comisarul.ro , astazi , ora 10:31 : ” VIDEO …………………………………………….”.

  23. Mai acolo trebuie facut ceva daca vrem sa pupam unirea.
    Deci oamenii sunt atat de indobitociti ca ei cred ca Romania e un stat migrator…
    Acolo trebuie decupata zona rusa Transnistria si Gagauzia partea ruso tatara si lasati sortii iar restul parte a Romaniei.
    Altfel stiti ce o sa faca? O sa-si declare alipirea la Rusia si asta ne trebuie.

  24. La fel vad si zona Donbas si Lugansc in Ucraina. Chiar nu mai au pt cine murii Ucraina. Sa decupeze asa fel cat sa zica pana aci merita sacrificiu iar aci intidem lunga cortina din fier. Crimeea era tinut turcesc iar Mariupol tinut grecesc.

  25. Universul.net , 14 mai 2022 , articol de Laurentiu Mihu : ” UCRAINA E GROAPA COMUNA A EXPANSIONISMULUI RUS . SI MAI INTERESANT E CE INSEAMNA ASTA PENTRU RUSIA „.

  26. Dorinta de mentinere a pacii este fireasca atat pentru Moldova cat si pentru Transnistria (parte a Moldovei). Deocamdata liderii celor doua tari (daca poate fi spus asa) au avut luciditate si nu au raspuns la provocari, iar Transnistria a inteles ca acele facaturi de atacuri nu vin din partea Moldovei. Aceste lucruri par ca ii supara pe multi, fiind o piedica in planurile lor de destabilizare a situatiei din zona.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger