Cauta

Se pregătește evacuarea lui Zelenski din Kiev. Va conduce un guvern în exil, din Polonia

volodimir Zelenski

Se pregătește evacuarea lui Zelenski din Kiev. Va conduce un guvern în exil, din Polonia

SUA şi Europa au discutat despre modul în care ar putea sprijini un guvern în exil condus de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în cazul în care acesta ar fi nevoit să părăsească Kievul, au declarat oficiali occidentali pentru CNN.

În cadrul discuțiilor s-au avut în vedere mai multe scenarii – de la susținerea lui Zelenski și a altor oficiali ucraineni cu rang înalt în cazul în care aceștia s-ar muta la Liov, în vestul Ucrainei, până la ipoteza că președintele și colaboratorii săi ar fi forțați să plece din Ucraina, s-ar refugia în Polonia și de acolo ar forma un nou guvern.

Discuțiile sunt doar preliminare și nu au fost luate decizii, au spus sursele CNN. Și Washington Post a scris că Statele Unite și aliații europeni pregătesc să îl evacueze din țară pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski și pe membri guvernului său, care ar urma să conducă din Polonia un război de gherilă împotriva forțelor ruse.

Zelenski refuză să părăsească Kievul

Dar Zelenski refuză să părăsească Kiev, deși liderii occidentali i-au propus să îl extragă din capitala Ucrainei, în momentul în care au apărut informații că Rusia a trimis asasini pentru a-l ucide.

Până acum, președintele ucrainean a respins discuțiile care se concentrează pe orice altceva decât pe ajutarea Ucrainei în lupta sa împotriva Rusiei, au declarat doi diplomați occidentali.

Presa și oficiali din Rusia au transmis de mai multe ori că Zelenski a părăsit Ucraina și a fugit în Polonia, însă președintele ucrainean a dezmințit aceste informații și a filmat biroul său, pentru a demonstra că se află în continuare la Kiev.

Ultimele stiri

  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • Exit mobile version