Cauta

Scandalul Pegasus. SUA, interesată să cumpere programul spion israelian

NSO Group, firma israeliană de securitate cibernetică, cunoscută pentru spyware-ul Pegasus, se gândește să închidă controversata unitate Pegasus sau chiar să vândă compania.

NSO este în discuții cu mai multe fonduri de investiții din SUA pentru a se refinanța, astfel încât să își poată rambursa datoriile (450 de milioane de dolari) sau să vândă compania.

Pegasus valorează jumătate din NSO

Două fonduri din SUA care sunt în curs de preluare a companiei au discutat deja despre închiderea unității Pegasus. În schimb, vor investi 200 de milioane de dolari în companie pentru a transforma Pegasus într-un serviciu de securitate cibernetică strict orientat spre apărare, scrie Bloomberg.

În cadrul opțiunii de refinanțare, firmele vor „transforma know-how-ul din spatele Pegasus în servicii de securitate cibernetică strict defensive și, eventual, să dezvolte tehnologia pentru drone a societății israeliene”, potrivit sursei.

Închiderea unității Pegasus ar putea scădea valoarea NSO ca afacere, deoarece unitatea reprezintă „aproximativ jumătate din veniturile NSO”.

Notoriile programe spion le-au permis clienților NSO, despre care compania pretinde a fi guverne legitime, să-și spioneze în mod cuprinzător țintele: politicieni, afaceriști, jurnaliști, opozanți, șefi de stat și de guvern, potrivit unor anchete jurnalistice.

Țări precum SUA au luat măsuri împotriva grupului NSO. În noiembrie, Grupul NSO și Candiru, o altă companie israeliană, au fost adăugate pe lista neagră a administrației de la Washington, „pe baza dovezilor că aceste entități au dezvoltat și furnizat spyware guvernelor străine care au folosit aceste instrumente pentru a viza în mod rău intenționat oficiali guvernamentali, jurnalişti, oameni de afaceri, activiști, cadre universitare și angajați ai ambasadelor”.

Adăugarea pe lista de entități înseamnă că companiile nu vor putea accesa hardware și software din SUA. Cu toate acestea, deoarece companii precum NSO Group și Candiru operează în mod secret, spre deosebire de produsele de consum de la companii precum Huawei, aplicarea restricțiilor rămâne neclară.

 

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Porcii nu zboară: fermierii americani pierd piața Chinei
  • Nu mai poate Putin de sancțiunile europene!
  • Ursula ne-a făcut „parteneri egali” doar cât am fost buni de poză
  • Atac dur la Hidroelectrica. Are prețuri mai mari ca în Canada
  • E oficial: Hansi Flick rămâne la Barcelona până în 2027!
  • „Chefi la Cuțite” – cum s-a transformat gătitul într-un ritual televizat al ridicolului românesc
  • Studiul care spulberă utopia ”zero emisii”. E nevoie de o majorare imposibilă a cantității de materii prime
  • Radu Drăgușin a sărbătorit primul trofeu european cu tricolorul!
  • Inflamația Silențioasă: Inamicul Invizibil din Spatele Multor Boli Moderne
  • Exit mobile version