Cauta

Scandal național. Un clip publicitar în care femeile se transformă în vaci (VIDEO)

Scandal național. Un clip publicitar în care femeile se transformă în vaci (VIDEO)

Cea mai mare companie de produse lactate din Coreea de Sud și-a cerut scuze după un clip publicitar controversat în care femei se transformă în vaci, care s-a transformat în scandal național.

논란의 서울우유 광고…

Cel mai mare brand de produse lactate din Coreea de Sud nu a reușit să anticipeze efectul de bumerang al campaniei sale în care apar femei care se transformă în vaci. Dezbaterea la nivel național asupra „sexismului” care a urmat postării unui clip publicitar a forțat Seoul Milk să-și ceară scuze.

Și să retragă clipul de pe YouTube. Reclama Seoul Milk arată un bărbat care filmează în secret un grup de femei care beau apă cristalină și practică yoga în natură, pe o pajiște, într-un peisaj idilic.

„Sexism și voyeurism”

O voce din off explică: „Am reuşit într-un final să le prindem pe cameră într-un loc de o curăţenie impecabilă”. Însă bărbatul este dat de gol după ce calcă pe o creangă care troznește, moment în care femeile se transformă în vaci.

Totul se termină cu cuvintele: „ Apă curată, alimente organice, lapte 100% pur din Seul. Lapte ecologic de la ferma biologică în natura plăcută din Cheongwon”.

Anunțul „a stârnit o dezbatere la nivel național despre sexism”, potrivit BBC, „dar criticile nu s-au limitat numai la portretizarea femeilor ca vaci”.

De asemenea, criticile s-au concentrat asupra bărbatului care filmează în secret femeile, „în contextul în care infracţiunile cu camerele ascunse au luat amploare în Coreea de Sud în ultimii ani”.

Difuzarea imaginilor făcute ilegal cu un smartphone sau cu cameră are și un termen consacrat, „molka”, care înseamnă „cameră ascunsă”.

Ultimele stiri

  • De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ
  • Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)
  • Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?
  • S-au scos „armele” în campania electorală din SUA. Donald Trump şi Joe Biden s-au atacat de la distanţă
  • Românii care aproape că se aleg cu dublarea pensiei. Noua Lege a Pensiilor 2024 îi favorizează
  • Rusia a atacat Kievul cu drone! Moscova acuză că şi Ucraina lovește teritoriul rusesc cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane
  • Horoscop – duminică, 19 mai 2024. Nativii care trebuie să aibă grijă la cheltuieli!
  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Exit mobile version