AcasăȘTIRI EXTERNEFrica de Kim Jong-un. Coreea de Sud nu va boicota diplomatic JO...

Frica de Kim Jong-un. Coreea de Sud nu va boicota diplomatic JO de la Beijing

Frica de Kim Jong-un. Coreea de Sud nu va boicota diplomatic JO de la Beijing

Președintele sud-coreean a anunțat luni, 13 decembrie, că țara sa nu va boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, invocând necesitatea de a continua cooperarea cu China.

În timpul unei vizite oficiale de trei zile în Australia, președintele Moon Jae-in a declarat că Seulul nu are în vedere să se alăture boicotului la care s-au alăturat patru țări occidentale.

„Nu am primit de la nici o țară, inclusiv din Statele Unite, o cerere de participare la acest boicot diplomatic”, a spus el.

„Olimpiada” nucleară a Coreii de Nord

Marea Britanie și Canada s-au alăturat Statelor Unite și Australiei, săptămâna trecută, la „boicotul diplomatic” al Jocurilor de la Beijing. Vor trimite sportivi, dar nu oficiali.

China a avertizat imediat că aceste țări „vor plăti prețul pentru această lovitură”.

Acest apel la boicot a fost lansat în special în numele apărării drepturilor omului, mai ales al situației minorității uigure din Xinjiang și al declinului libertăților în Hong Kong.

Șeful statului sud-coreean a subliniat că Seulul intenționează să continue să promoveze o regiune liberă și deschisă a Pacificului, în timp ce trebuie să țină cont de rolul Chinei în încercarea de a aduce pacea în peninsula coreeană.

„Avem nevoie de acțiunile constructive ale Chinei pentru a permite denuclearizarea RPDC”, a spus el, adăugând că Seulul dorește să mențină relații bune cu Beijingul.

Moon se află în Australia pentru a semna o serie de acorduri de cooperare tehnologică și militară.

Aceste acorduri includ vânzarea a 30 de obuziere către Australia în cadrul unui contract în valoare de aproximativ 720 milioane USD (636 milioane euro).

 

author avatar
Tudor Borcea
109 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger