Cauta

Război în Ucraina. Statele Unite se pregătesc de sancţiuni petroliere contra Rusiei

Antony Blinken

Război în Ucraina. Statele Unite se pregătesc de sancţiuni petroliere contra Rusiei

Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, a vorbit despre sancţiunile ce vor urma pentru Rusia, în urma războiului declanşat în Ucraina. Oficialul american, întrebat de BBC dacă iau în considerare sancțiuni energetice împotriva Rusiei, a spus că „nimic nu este exclus”.

Blinken a adăugat că nu este în interesul SUA să reducă aprovizionarea globală cu energie, deoarece acest lucru ar face ca prețul petrolului să crească vertiginos.

Se doreşte degradarea energiei rusești

În schimb, „avem un interes puternic în degradarea energiei rusești” și în reducerea dependenței de energia rusă pe termen lung, a spus Blinken. Întrebat cât timp va dura acest lucru, în condițiile în care rachetele rusești cad asupra Ucrainei, el a spus: „Nu am de gând să avansez un termen”.

Altfel, Guvernul elveţian a extins vineri sancţiunile împotriva Rusiei, în acord cu măsurile suplimentare impuse de Uniunea Europeană, limitând exporturile şi serviciile financiare cu Moscova din cauza invaziei în Ucraina, cel mai mare atac asupra unui stat european după Al Doilea Război Mondial.

Deviind de la neutralitatea sa tradiţională, Elveţia a adoptat luni sancţiuni similare cu cele impuse de UE unor persoane şi companii din Rusia şi a îngheţat activele acestora ca represalii pentru invazia din Ucraina.

Vineri, Elveţia a adoptat noi sancţiuni financiare, printre care interzicerea tranzacţiilor cu Banca Centrală a Rusiei şi adoptarea măsurilor UE privind SWIFT, şi a blocat de asemenea o serie de exporturi spre Rusia.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version