Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia amenință: „Solidaritatea europeană aduce morți” / „Vă pierdeți suveranitatea, SUA decid”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia amenință: „Solidaritatea europeană aduce morți” / „Vă pierdeți suveranitatea, SUA decid” / Foto: printscreen

Vorbind în direct de la Moscova la postul francez BFMTV, vicepreședintele Dumei de Stat a Rusiei, Piotr Tolstoi, a condamnat ferm ajutorul militar european acordat Ucrainei, despre care a spus că este responsabil de prelungirea războiului declanșat de Vladimir Putin la 24 februarie 2022.

„Solidaritatea europeană aduce morți”, a denunțat Piotr Tolstoi, afirmând că „din cauza” ajutorului european „războiul durează deja de un an”.

„Vă pierdeți suveranitatea europeană, SUA decid”

Iar ajutând Ucraina, europenii, sub influența Statelor Unite, se expun, în opinia sa, la o nouă „criză energetică pentru iarna viitoare”. „Vă pierdeți suveranitatea europeană. Deciziile sunt luate la Washington”, a spus el.

„Depinde de participarea Europei la acest război”, a declarat Piotr Tolstoi, condamnând în special livrarea de noi tancuri de către Occident.

Germania, și alte țări europene, participă la un război”, privându-i astfel pe ucraineni de „posibilitatea de a negocia”, a continuat el. „Nu avem nici un interes să continuăm acest lucru timp de doi sau trei ani”, a spus el, notează Le Figaro.

Declarațiile lui Tolstoi vin în contextul în care săptămâna trecută a început o nouă etapă a livrărilor de blindate europene. Mai întâi, tancurile ușoare și vehiculele de luptă ale infanteriei promise de Franța, Statele Unite și Germania, apoi posibilitatea unor tancuri grele, pentru care Polonia și Finlanda au declarat că sunt pregătite.

Londra a promis, de asemenea, aproximativ 20 de tancuri Challenger 2, iar Parisul trebuie să se decidă asupra tancurilor Leclerc, la fel ca și Berlinul asupra tancurilor Leopard. Ucraina consideră că acest ajutor este necesar pentru a desfășura o ofensivă decisivă în timp ce conflictul se împotmolește.

„Franța, pentru noi, este inamicul”

Pe canalul francez, Piotr Tolstoi a respins, de asemenea, orice responsabilitate a Rusiei în război. „Nu rușii sunt cei care au început acest război, ci ucrainenii”, a spus el.

Întrebat despre turnura războiului în cazul în care ar fi fost trimise tancuri Leclerc și Leopard, vicepreședintele Dumei a jucat cartea ironiei, spunând că a fost „panicat” de această idee.

„Tancurile germane au ars deja pe teritoriul Ucrainei, o vom face din nou. Credeți că pentru armata rusă este o problemă să ardă 200 de tancuri?”, a întrebat el.

Franța, pentru noi, este inamicul”, a mai spus Tolstoi, susținând că războiul s-ar putea extinde dincolo de granițele Ucrainei dacă Europa continuă să înarmeze Kievul.

Ultimele stiri

  • Răsturnare de situaţie în privinţa salariului minim, în România! Ce s-a discutat, luni, în coaliţie
  • Concluzia medicilor care se ocupă de Florin Piersic: „E un caz complicat”. Doctorii de la Institutul Matei Balș s-au deplasat la Spitalul Foişor
  • Alege ce citești
  • Bătălia globală a cipurilor: cine pune la bătaie zeci de miliarde de dolari
  • Play-and-OUT! Dinamo mai bagă o fisă
  • „Gollum”, de la NATO la Cotroceni
  • Dumitru Sechelariu candidează din nou la Primăria Bacăului. Problemă: fostul edil a murit în urmă cu 11 ani! Gafă mare în Moldova
  • Isterie totală. Peste 19.000 MW din fotovoltaice, pregătiți să dezechilibreze rețelele
  • Produsul pe care Mega Image l-a retras de la vânzare deoarece conţine pesticide! Cum vă primiţi banii înapoi
  • Veşti foarte bune pentru fermieri. Autorităţile le-au mai „relaxat” obligaţiile. Sprijin financiar suplimentar
  • Exit mobile version