AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Polonia cere aprobarea Germaniei pentru a livra tancuri Leopard...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Polonia cere aprobarea Germaniei pentru a livra tancuri Leopard / „Chiar și fără acordul lor”

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat, luni, că țara sa va solicita acordul Berlinului pentru a livra Ucrainei tancuri Leopard fabricate în Germania. Morawiecki s-a angajat și să creeze o coaliție de țări gata să livreze aceste tancuri Ucrainei.

„Vom cere un astfel de acord, dar este o chestiune secundară”, a declarat Mateusz Morawiecki reporterilor. „Chiar dacă nu obținem acordul lor, vom da tancurile noastre Ucrainei”, a adăugat el, amintind că țara sa încearcă să creeze o „coaliție” de țări gata să livreze tancuri ucrainenilor.

Berlinul spune că „nu se opune”

De partea sa, șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, a declarat duminică, într-un interviu, că Germania este pregătită să permită Poloniei să livreze tancuri Leopard Ucrainei, care insistă să le primească, informează L`Express.

Polonia și Finlanda s-au oferit să livreze tancuri Leopard pe care le dețin, dar au nevoie de aprobarea oficială a Berlinului pentru reexport. Mateusz Morawiecki a postat deja duminică pe Twitter: „Nu vom sta deoparte și vom privi cum Ucraina sângerează până la moarte. Dacă nu obținem acordul Germaniei cu privire la tancuri Leopard, vom construi o coaliție mai mică de țări dispuse să doneze o parte din tancurile lor moderne unei Ucraine combatante”.

Guvernul german se află sub o presiune tot mai mare pentru a furniza Ucrainei tancuri grele Leopard 2, care ar putea avea un impact semnificativ pe câmpul de luptă împotriva trupelor rusești.

Germania nu se va „opune” dorinței Poloniei de a furniza tancuri Leopard Ucrainei, care a făcut presiuni pentru acestea, dacă Varșovia va cere permisiunea, a declarat duminică Annalena Baerbock. „Dacă am fi întrebați, nu ne-am opune”, a declarat ministrul Partidului Verzilor, care guvernează în coaliție cu social-democrații lui Olaf Scholz și cu liberalii, în legătură cu livrarea tancurilor de fabricație germană către Kiev.

author avatar
Tudor Borcea
186 afisari

9 COMENTARII

  1. Societatea financiară specializată în toate domeniile de împrumut.
    Vă punem la dispoziție oferte adaptate la toate nevoile dumneavoastră de finanțare cu un credit personal și investim în proiectele dumneavoastră majore.
    Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele.
    Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto.
    Vă însoțim în finanțarea proiectelor dumneavoastră, cum ar fi construcția casei, a birourilor, a afacerii dumneavoastră sau a unui proiect care necesită finanțare externă.
    Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumit: Email: poulaintherese4@gmail.com

  2. Polonezii scorocesc in rahat! Bineinteles nu o fac de capul lor,sant impinsi sa o faca de clica de la bruxeles!
    Se joacá cu focul!
    Deasemenea,colonia Romania agita spiritele,la ordinul stapanilor,nu o sa iasa nimic bun din treaba asta!

  3. Hai, bai maciukanezule maidanez gras, obez si prost, vezi ca acum e timpul si locul ca sa ii bagi si pe romanasi in razboi, macar sa se adevereasca profetia aceea a lui Iustin Parvu, cum ca romania va fi impartita iar in cel putin 3 bucati, cum a fost mai demult, stii tu cand, iar Dobrogea o sa ajunga si ea la altii, asa ca o sa ramaneti si fara iesire la mare 🙂 Bai, acum serios vorbind, tu si clica ta de hoti ordinari din Bukale puteti merge oricand la mare, la unguri, la Balaton 🙂 Ha ha ha 🙂 O sa vorbiti pe acolo numai cu mainile si cu picioarele, in rom-engleza de balta 🙂

  4. Pe polonezi ii mananca 1939 .Rau de tot,n-au priceput nimic fraierii.Se uita de sus la Romania cea care atunci a sacrificat un primministru ca sa le salveze aurul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger