Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a anunţat câţi luptători de la Azovstal a capturat şi ce a făcut cu ei

azov

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Armata ucraineană trage în civili?! Batalionul Azov folosește femei și copii ca scuturi umane - VIDEO

Ministerul rus al Apărării a declarat joi că 1.730 de luptători ucraineni care se aflau în uzina siderurgică din Azovstal s-au predat, începând de luni. 771 de combatanți s-au predat în ultimele 24 de ore. 80 dintre ei erau răniți.

Ministerul rus al Apărării spune că „cei care au nevoie de tratament internat primesc asistență în instituțiile medicale” din Novoazovsk și Donețk.

Comandantul adjunct Azov ar fi părăsit Azvostal

Comitetul Internațional pentru Crucea Roșie a precizat, tot joi, că a înregistrat „sute” de prizonieri de război ucraineni care au părăsit uzina siderurgică Azovstal în această săptămână.

Se pare că și comandantul adjunct al Azov, Sviatoslav Palamar (Kalina) ar fi părăsit combinatul din Mariupol în noaptea de miercuri spre joi, potrivit jurnalistului rus Dmitri Steșin, cunoscut propagandist al Kremlinului, potrivit Nexta. Informația nu a fost confirmată de ucraineni.

Militarii ucraineni, trimişi la închisoare

Crucea Roșie a început marți, 17 mai, să înregistreze combatanții care părăsesc uzina Azovstal, inclusiv răniții, la cererea părților. Operațiunea a continuat miercuri și era încă în curs de desfășurare joi. Militarii ucraineni sunt ținuți în închisoarea Olenivka, din Donețk.

Mai departe de aici, se aude că parlamentarii ruși ar pregăti un proiect de lege pentru declararea luptătorilor Azov drept „teroriști”. Anunțul a fost făcut chiar după ce luptătorii au început să se predea ocupanților ruși și duși în teritoriile controlate de ei.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version