Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Planeta răspunde apelului lui Zelenski. Manifestație uriașă de susținere a poporului ucrainean, la o lună de la invazie

Mii de oamenii au răspuns joi apelului lui Volodimir Zelenski și au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva invaziei rusești în Ucraina.

De la Londra la Sofia, de la Haga la Ecuador, de la Cracovia la Mexico City, albastrul și galbenul drapelului Ucrainei au inundat străzile, oamenii cerând încetarea războiului care, după patru săptămâni, a luat mii de vieți și a distrus orașe.

Piața Trafalgar din Londra a găzduit protestele din Marea Britanie. Un banner mare a fost desfășurat pe treptele din afara Galeriei Naționale pe care scria „Când va cădea ultimul soldat ucrainean, Putin va veni pentru voi, doamnelor și domnilor”.

O lună de război

La Dublin, sute de irlandezi s-au adunat în fața ambasadei Rusiei pentru a marca o lună de când Putin și-a trimis forțele peste ucraineni. Ambasada a devenit punctul central al furiei protestanților.

Protest against the War : "Stop the War" in Sofia - Bulgaria

În capitala Bulgariei, Sofia, unii dintre cei 60.000 de refugiați ucraineni s-au alăturat unei uriașe demonstrații împotriva războiului.

Planeta, solidară cu Ucraina

Fluturând steaguri ucrainene și europene, protestatarii au scandat „Opriți războiul”, „Opriți-l pe Putin” și „Libertate pentru Ucraina democratică”.

În Țările de Jos, oamenii au ieșit pe străzile de la Haga, unde se desfășoară ancheta Curții Penale Internaționale (CPI) pentru a stabili dacă Rusia a comis crime de război în invazia sa din Ucraina.

Giant peace sign appears near EU buildings to protest Russian invasion of Ukraine

Numeroase proteste au avut loc în Coreea de Sud, Australia, Grecia, Croația, Polonia, Lituania. Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a-și demonstra solidaritatea față de Ucraina.

Zelenski a cerut lumii întregi să protesteze

„Vino cu simboluri ucrainene pentru a sprijini Ucraina, pentru a sprijini libertatea, pentru a susține viața”, a spus președintele Ucrainei într-o înregistrare video, miercuri seară.

„Ieşiţi în pieţe, pe străzi. Faceţi-vă văzuţi şi auziţi. Spuneţi că oamenii contează, libertatea contează, pacea contează. Ucraina contează”, a fost apelul lui Zelenski.

Ukraine War: Zelenskyy calls for protests in rare speech in English

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version