AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. O lună de la invazia Rusiei în Ucraina. Zelenski...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. O lună de la invazia Rusiei în Ucraina. Zelenski cere lumii întregi să protesteze

volodimir zelenskiRĂZBOI ÎN UCRAINA. O lună de la invazia Rusiei în Ucraina. Zelenski cere lumii întregi să protesteze

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le cere ca oamenii din întreaga lume să iasă în stradă joi, când se împlinește o lună de la începutul războiului, pentru a-și arăta susținerea față de Ucraina.

Liderul de la Kiev a transmis un mesaj video, în noaptea de miercuri spre joi, iar pentru prima dată el a vorbit în limba engleză, potrivit BBC. Războiul Rusiei nu a fost doar împotriva Ucrainei, a spus el, ci și împotriva libertății oamenilor de pretutindeni, iar lumea trebuie să oprească utilizarea crudă a forței de către Rusia.

„Rusia a început războiul împotriva libertăţii. Acesta este doar începutul pentru Rusia. Rusia încearcă să înfrângă libertatea tuturor oamenilor din Europa. Tuturor oamenilor din lume. A încercat arate că doar forţa brută şi crudă contează. Lumea trebuie să oprească Rusia. Lumea trebuie să oprească războiul. Deja o lună. Atât de mult. Mi se frânge inima, sunt frânte inimile tuturor ucrainenilor şi ale tuturor oamenilor liberi de pe planetă”, a transmis Zelenski.

29 de zile de lupte în Ucraina

„Veniți din birourile voastre, din casele voastre, din școlile și universitățile voastre, veniți în numele păcii, veniți cu simboluri ucrainene pentru a sprijini Ucraina, pentru a sprijini libertatea, pentru a susține viața”, a adăugat el.

Discursul lui Volodimir Zelenski a venit cu câteva ore înainte de un summit al NATO, unde va participa și acesta prin videoconferință. Ucraina intră, joi, 24 martie, în ziua cu numărul 29 de rezistență în fața invaziei Rusiei.

author avatar
Andreea Vlad
314 afisari

4 COMENTARII

  1. Să protesteze românii? DE CE AR PROTESTA??? PENTRU ĂIA CARE-ȘI BAT JOC DE ROMÂNII DIN ȚARA LOR???

    Haștagistul ăsta maidanez portocaliu este extrem de ticălos!

  2. Ce rezultat are protestul? Pleaca rusii? Nu. Scopul este de a pregati opinia pentru escaladarea conflictului. Eroul Zelensky ne pune la jertfit.

  3. Eu protestez deja, așa cum mă pricep, dar împotriva nazismului și a celor care găzduiesc biolaboratoare militare pe teritoriul lor, nu împotriva Russiei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger