Cauta

Război în Ucraina. NATO trimite arme defensive! Lloyd Austin a dat în vileag preocuparea Aliaţilor

Lloyd Austin NATO

Război în Ucraina. NATO trimite arme defensive! Lloyd Austin a dat în vileag preocuparea Aliaţilor

Aliaţii NATO vor continua să trimită arme defensive către Ucraina şi sunt uniţi în a susţine Kievul, a declarat miercuri ministrul american al apărării Lloyd Austin, la sosirea pentru o reuniune cu partenerii din cadrul organizaţiei.

Ucraina nu este membră a NATO, iar Rusia şi-a numit invazia din Ucraina o „operaţiune militară specială”.

Articolul 5 NATO este „de oţel”

Lloyd Austin a dat asigurări că ţările aliate din NATO sprijină Ucraina aşa cum pot. „Rămânem uniţi în sprijinul nostru pentru Ucraina”, a declarat Lloyd Austin în faţa jurnaliştilor.

Condamnăm invazia neprovocată şi nejustificată a Rusiei… Sprijinim capacitatea lor (a ucrainenilor – n.r.) de a se apăra şi vom continua să o susţinem”, a mai pus ministrul american al apărării, adăugând că angajamentul NATO de a-şi apăra aliaţii este „de oţel”.

Altfel, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a admis miercuri că Alianţa Nord-Atlantică are „responsabilitatea” de a se asigura că războiul din Ucraina nu se extinde dincolo de frontierele acestei ţări şi a recunoscut că acest conflict va avea consecinţe „de durată” pentru securitatea aliaţilor

„Este responsabilitatea NATO de a se asigura că această criză nu se intensifică dincolo de Ucraina şi acesta este şi motivul pentru care am sporit prezenţa (militară) pe flancul estic al Alianţei”, a declarat Stoltenberg, în prezenţa ministrului apărării american, Lloyd Austin.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version