AcasăȘTIRI EXTERNERusia pregătește desantul naval în Odesa / Putin mută războiul aproape de...

Rusia pregătește desantul naval în Odesa / Putin mută războiul aproape de România

Rusia pregătește desantul naval în Odesa / Putin mută războiul aproape de România

Nave de război ale forțelor Rusiei au fost făzute apropiindu-se de coasta ucraineană, lângă Odesa.

Marina Rusiei avansează spre regiunea Odesa, în Ucraina. Analiza imaginilor satelitare arată că forța include și nave de debarcare.

Imagini ale satelitului Sentinel 2 arată cel puțin 14 nave, scrie Naval News, identificate cu ajutorul lui Damien Symon, un analist independent de apărare.

Trei grupuri de atac

Analiza preliminară a navelor sugerează trei grupuri. Două sunt formate din nave de luptăi sunt formați din combatanți, iar un este format din mai multe nave de debarcare/desant.

Navele de debarcare par să fi părăsit punctul de adunare din largul coastelor Crimeii.

Grupul nordic, într-o formațiune-șir, pare a fi condus de un remorcher sau de un dragor de mine.  În spatele lui se află două nave de debarcare din clasa Ropucha, un alt remorcher și o altă navă din clasa Ropucha.

Al doilea grup, etichetat Grupul 2 pe grafic, este într-o formațiune pătrată. Acestea par a fi nave de război mai mici, cum ar fi corvete dotate cu rachete.

Grupul sudic, denumit Grupul 1, este condus de crucișătorul Moskva (clasa Slava). Aceasta pare să fie însoțit de două nave de debarcare din clasa Aligator și nava de debarcare Piotr Morgunov (clasa Ivan Gren).

Există, de asemenea, o navă de război mai mică, posibil o corvetă dotată cu rachete din clasa Buyan-M.

În timp ce navele de război rusești au navigat până acum aproape de Odessa în timpul conflictului, aceasta pare a fi o forță de debarcare. O debarcare a fost speculată de mult timp și există dovezi credibile că a fost planificată

author avatar
Tudor Borcea
636 afisari

3 COMENTARII

  1. Odesa este oras romanesc (anticul Odaysos).
    Imi doresc dezmembrarea incropelii artificiale Ucraina pentru ca Romania sa-si reintregeasca teritoriul cu Bucovina, Herta, Maramuresul istoric si Bugeacul. La fel doresc revenirea la pamintul romanesc a Transilvaniei dintre actualul hotar si Tisa, Timocului, Cadrilaterului si Insulei serpilor. Dar fara acest razboi provocat de SUA si lacheii sai.

    • noi n-am reusit sa ne luam teritoriile inapoi de la ucrainieni si tu vrei sa le luam de la rusi? succes!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger