Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. NATO, tot mai aproape de o confruntare cu Rusia. Undă verde de la Casa Albă – avioanele de luptă, trimise la Kiev!

avioane

RĂZBOI ÎN UCRAINA. NATO, tot mai aproape de o confruntare cu Rusia. Undă verde de la Casa Albă - avioanele de luptă, trimise la Kiev!

Secretarul de stat Antony Blinken a declarat duminică că membrii NATO au permisiunea de a trimite avioane de luptă Ucrainei, în timp ce SUA și aliații își continuă eforturile de a ajuta Ucraina să se apere împotriva invaziei Rusiei, scrie CBS.

„Au primit undă verde”, a spus secretarul de stat american Blinken într-un interviu pentru „Face the Nation”, când a fost întrebat dacă guvernul polonez, membru al NATO, ar putea trimite avioane de luptă în Ucraina.

„De fapt, discutăm cu prietenii noștri polonezi chiar acum despre ce am putea face pentru a le satisface nevoile dacă, de fapt, vor alege să furnizeze aceste avioane de luptă ucrainenilor”, a spus oficialul.

Polonia ar putea furniza avioane Ucrainei

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat pentru CBS News că administrația Biden evaluează capacitățile pe care le-ar putea oferi pentru a furniza avioane Poloniei dacă ar decide să transfere avioane în Ucraina, dar a remarcat că există mai multe întrebări care apar din decizia de a face acest lucru, inclusiv cum ar putea avioanele să fie transferat din Polonia în Ucraina.

Oksana Markarova, ambasadorul Ucrainei în SUA, a declarat pentru „Face the Nation” că speră că Ucraina va primi avioane de luptă din Polonia „cât mai curând posibil”.

„Colaborăm cu americanii, în special, cu prietenii și aliații noștri, la aprovizionarea constantă cu toate munițiile și avioane antiaeriene, antitank pentru a ne putea apăra eficient țara”, a spus ea.

Ambasadorul Ucrainei în SUA: „Lumea nu este în siguranță”

Markarova a spus că Ucraina este recunoscătoare Occidentului pentru sprijinul său continuu, dar a sugerat că comunitatea internațională trebuie să răspundă mai repede, deoarece rușii își „intensifică” atacurile.

„Este clar, după 11 zile, că avem nevoie de toți să ne mișcăm mai repede”, a spus ea. Ucraina, a continuat ea, nu a provocat un atac din partea Rusiei.

Invazia Ucrainei de către Rusia a stârnit sprijin la nivel mondial pentru poporul ucrainean și un răspuns unitar din partea Occidentului. Aliații americani și europeni au oferit ajutor militar și umanitar Ucrainei și au impus sancțiuni ample celor mai mari instituții financiare ale Rusiei, oligarhilor ruși și oficialilor de rang înalt de la Moscova, inclusiv președintele Vladimir Putin însuși și ministrul de externe Serghei Lavrov, ca parte a eforturilor de a elimina ţara din sistemului financiar global. Putin a spus sâmbătă că sancțiunile sunt „declarație de război”.

Ultimele stiri

  • Facem lucrurile cu cap: deblocăm proiectele restante și dezvoltăm Alba Iulia cu bani europeni
  • Gabriela Firea a convins lumea sportivă că este soluția potrivită pentru București
  • Incident cutremurător la o școală din Brașov. Patru elevi, acuzați că ar fi agresat sexual doi colegi mai mici
  • Se sparge buboiul afaceriștilor milionari din SERVICIILE SECRETE. Generalul Dumbravă ar fi „sifonat” tot la DNA!
  • Sectorul 4 începe construcția unui teatru în zona de sud a Bucureștiului
  • Poliția Română, mișcă-ți fundul în stradă!
  • Salvatorii, în alertă! Mașină lovită de tren, în județul Iași/Doi răniți, printre care și un tânăr de 16 ani – FOTO
  • PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an
  • UPDATE. Român arestat pentru TRĂDARE. Detalii de ultimă oră de la DIICOT/Cine e bărbatul – ar fi vrut să candideze la Primărie
  • Anunțul Chinei. Manevrele militare din jurul Taiwanului au ca scop testarea capacităţii de a „prelua puterea” în insulă – VIDEO
  • Exit mobile version