AcasăȘTIRI EXTERNENATO și SUA ignoră cererile Rusiei: noi arme occidentale pentru Ucraina

NATO și SUA ignoră cererile Rusiei: noi arme occidentale pentru Ucraina

NATONATO și SUA ignoră cererile Rusiei: noi arme occidentale pentru Ucraina

SUA colaborează cu Varşovia pentru a furniza noi arme Ucrainei, după ce președintele Zelenski a transmis că ar vrea ca țările din Europa de Est să furnizeze țării sale avioane de fabricație rusească.

Aliații au răspuns apelului! Astfel, SUA și Polonia lucrează la acordul care ar presupune ca Ucraina să primească avioane de luptă de fabricaţie rusească din Polonia, iar SUA ar urma ca apoi să ofere în compensaţie Poloniei avioane americane F-16.

Piloții ucraineni știu să piloteze avioanele de fabricație rusească

Piloţii ucraineni au nevoie de avioane de fabricaţie rusă, deoarece acestea sunt sistemele pentru care au fost instruiţi să zboare.

„Există avioane disponibile în unele ţări NATO pe care ucrainenii ştiu să le piloteze, dar se pare că SUA sunt parte a problemei şi nu parte a soluţiei”, a declarat Lindsey Graham, membru republican al Congresului american, într-o înregistrare video postată pe Twitter. „Să le dăm avioanele şi dronele de care au nevoie”, a îndemnat el, fără a detalia.

Rusia a cerut UE și NATO să nu mai ofere arme Ucrainei

Administraţia Vladimir Putin a cerut, sâmbătă seară, Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice să nu mai furnizeze armament Ucrainei.

Moscova a avertizat că există riscul ca sistemele de rachete portabile Stinger să ajungă la grupuri teroriste, ceea ce ar genera ameninţări pentru avioanele comerciale, informează agenţia de presă RIA Novosti.

„Cerem încă o dată ţărilor din Uniunea Europeană şi NATO să nu aprovizioneze regimul de la Kiev cu cele mai noi sisteme de rachete, pentru a evita riscurile imense pentru aviaţia civilă şi alte mijloace de transport, nu doar în Europa, ci peste tot”, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova.

author avatar
Andreea Vlad
610 afisari

3 COMENTARII

  1. Normal că amerlocii vor așa ceva. CĂ AU TOT INTERESUL CA, DUPĂ CE SE TERMINĂ BALAMUCUL, SĂ LIVREZE EI TIGĂILE LOR SCLAVEȚILOR DIN RĂSĂRITUL EUROPEI. MAI AU DE GOLIT CIMITIRE DE TIGĂI DIN MULTE ALTE ȚĂRI.
    LA PREȚ DE NOI, ATENȚIE!!!!

    DOVADA? TIGĂILE LUATE DIN NORVEGIA, TIGĂI CASATE DE 15 ANI, CUMPĂRATE DE SCLAVEȚI CA MIORITICII, LA PREȚ APROAPE DE NOI!!!!

    • Orice stat agasat are dreptul sacrosant de a se apăra.
      E clar că lumina zile că Rusia e agresorul.
      La fel de clar este ca justificările rusești fac parte din cele de sorginte hitleristă – teritorialitatea în funcție de prezența etnică. În rest bați câmpii cât cuprinde.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger