AcasăȘTIRI EXTERNEVladimir Putin, iritat de sancţiunile impuse de puterile europene: "Seamănă cu o...

Vladimir Putin, iritat de sancţiunile impuse de puterile europene: „Seamănă cu o declaraţie de război”

putin razboiVladimir Putin, iritat de sancţiunile impuse de puterile europene: "Seamănă cu o declaraţie de război"

Vladimir Putin a declarat, sâmbătă, că decizia de a interveni militar în Ucraina a fost foarte ”dificilă”. Referindu-se la sancţiunile occidentale împotriva Rusiei, Putin a spus că acestea sunt asemănătoare unei declaraţii de război.

El a apărat invazia Rusiei în Ucraina, afirmând că Moscova trebuie să apere vorbitorii ruşi din estul Ucrainei, precum şi propriile interese.

Insistă că Ucraina „demilitarizată” şi „denazificată”

Liderul de la Kremlin a spus că Rusia doreşte ca Ucraina să fie „demilitarizată”, „denazificată” şi că Ucraina ar trebui să aibă un statut neutru.

Am spus acest lucru la începutul operaţiunii şi am spus-o înainte de a se lua această decizie. O decizie dificilă, fără îndoială”, a declarat Putin, într-o întâlnire cu însoţitoarele de zbor ale companiilor aeriene ruse, transmisă de televiziunea publică.

Liderul rus a mai spus că totul decurge conform planului în Ucraina şi că armata rusă îşi va îndeplini obiectivele în cadrul ”operaţiunii militare speciale”, aşa cum numeşte el invazia militară în Ucraina.

A dezminţit că impune legea marţială

Pe de altă parte, liderul rus a dezmințit că ar vrea să impună legea marțială în țară. A afirmat că o instituire a legii marțiale ar urma să fie decisă „doar în cazuri de agresiune externă, în zone specificate, cu activitate militară”.

Însă nu avem o astfel de situație și sper să nu avem vreo astfel de situație”, a estimat el. Instituirea legii marțiale înseamnă suspendarea legilor civile și preluarea, de către armată, a funcțiilor guvernamentale.

author avatar
Andrei Ștefan
633 afisari

10 COMENTARII

  1. Da Putinel o sa stam toti in 4 labe sa ne-o bagi tu pe rand.
    Inca NATO are rabdare cu tine. Cand tu sau tampitul din Bielarus veti ataca o tara NATO vei vedea ce bombe iti vor zbura scafarlia.

  2. ””Am spus acest lucru la începutul operaţiunii şi am spus-o înainte de a se lua această decizie. O decizie dificilă, fără îndoială”, a declarat Putin, într-o întâlnire cu însoţitoarele de zbor ale companiilor aeriene ruse, transmisă de televiziunea publică.”
    Da bah Putine, stewardesele (ospatarite pe avion) sunt consilierii tai.

  3. Incercam si noi sa ne aparam si sa aparam.
    Lumea civilizata de un barbar.
    Nu noi am omorat 10.000 de tineri rusi si alte mii de raniti . Nu, EU sau Nato le-a facut pardesiu de scanduri.
    Tu prin nesabuinta ta.

  4. Prin infatuarea ta ai crezut ca poti sa calci in picioare independenta si libertatea unei natii pe care o credeai de nimic, care nici nu exista.
    Ei acum vezi realitatea.
    E o tara acolo se pare care se cheamă Ucraina. Ea are aspiratii dincolo de tirania ta.
    Nu numai ca vrea sa existe.

    Vrea sa devina.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger