Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Henry Kissinger: „Este timpul pentru o pace negociată” / „Dezmembrarea Rusiei ar declanșa haosul nuclear”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Henry Kissinger: „Este timpul pentru o pace negociată” / „Dezmembrarea Rusiei ar declanșa haosul nuclear” / Foto: Facebook

Veteranul politicii externe a SUA, fostul secretar de Stat Henry Kissinger, a estimat că este timpul pentru încetarea războiului din Ucraina, printr-o pace negociată, pentru a reduce riscul unui nou conflict mondial, adăugând că visele de dezmembrare a Rusiei ar putea declanșa haosul nuclear.

Henry Kissinger, un arhitect al politicii Războiului Rece față de Uniunea Sovietică în calitate de secretar de Stat în timpul președinților republicani Richard Nixon și Gerald Ford, s-a întâlnit de mai multe ori cu Vladimir Putin de când acesta a devenit președinte în 2000.

Ucraina trebuie legată de NATO

„Se apropie momentul de a construi pe baza schimbărilor strategice care au fost deja realizate și de a le integra într-o nouă structură în vederea realizării păcii prin negociere”, a scris Henry Kissinger în revista The Spectator.

„Un proces de pace ar trebui să lege Ucraina de NATO, indiferent de formulare. Alternativa neutralității nu mai are sens”, a scris Kissinger într-un articol intitulat „Cum să evităm un alt război mondial”, informează Reuters.

Kissinger a declarat că în luna mai a propus o încetare a focului în cadrul căreia Rusia s-ar retrage pe linia frontului înainte de invazia din februarie, dar Crimeea ar face obiectul unor „negocieri”.

Dizolvarea Rusiei ar provoca dezastru

Fostul ministru de Externe a sugerat, de asemenea, că, dacă se dovedește imposibil să se revină la status quo-ul stabilit în 2014, referendumurile supravegheate la nivel internațional în teritoriile revendicate de Rusia ar putea fi o opțiune, avertizând că dorințele de a face Rusia „neputincioasă” sau chiar de a căuta dizolvarea Rusiei ar putea dezlănțui haosul.

„Dizolvarea Rusiei sau distrugerea capacității sale de politică strategică ar putea transforma teritoriul său care cuprinde 11 fuse orare într-un vid contestat”, a spus el.

„Societățile sale concurente ar putea decide să își rezolve disputele prin violență. Alte țări ar putea căuta să își extindă pretențiile prin forță. Toate aceste pericole ar fi agravate de prezența a mii de arme nucleare care fac din Rusia una dintre cele mai mari două puteri nucleare din lume”, a scris el.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version