AcasăȘTIRI EXTERNERusia pregătește noi rachete hipersonice intercontinentale. Putin: „Aceasta este arma absolută” -...

Rusia pregătește noi rachete hipersonice intercontinentale. Putin: „Aceasta este arma absolută” – VIDEO

Rusia pregătește noi rachete hipersonice intercontinentale. Putin: „Aceasta este arma absolută” - VIDEO / Foto: Facebook

Moscova a anunțat sâmbătă intrarea în serviciu a unui nou regiment de rachete  intercontinentale Avangard, în regiunea Orenburg, în apropiere de Kazahstan.

Potrivit comunicatului Ministerului Apărării, sistemul de rachete, „cu o unitate hipersonică, va completa în mod eficient sistemul de arme al forțelor strategice de rachete și va spori capacitățile de luptă ale componentei terestre a forțelor nucleare strategice”.

Cu 32.000 km/h

Președintele Vladimir Putin a menționat pentru prima dată sistemul Avangard în martie 2018, menționând că racheta este capabilă să pătrundă în straturile dense ale atmosferei la viteze hipersonice de până la Mach 27 (aproximativ 32.000 de kilometri pe oră), să efectueze manevre de direcție și altitudine și să depășească orice sistem de apărare antirachetă.

Liderul de la Kremlin a comparat atunci rachetele Avangard, testate cu succes în 2018, cu o rază de acțiune de 4.000 km, „cu crearea primului satelit artificial al Pământului”, o referire la Sputnik, lansat în 1957, care a simbolizat avansul tehnologic al Uniunii Sovietice față de SUA în plin Război Rece.

„Acesta este un sistem de rachete intercontinentale, nu unul balistic. Aceasta este arma absolută”, se lăudase președintele rus. „Nu cred că vreo țară va avea o astfel de armă în următorii ani. Noi o avem deja”, a adăugat el.

Anunțul vine după întâlnirea de vineri a lui Putin cu comandanții săi militari și după o ploaie de rachete rusești asupra mai multor orașe din Ucraina.

Ministerul rus al Apărării susține că cele 76 de atacuri, dintre care majoritatea au fost interceptate de forțele aeriene ucrainene, au împiedicat livrarea de „arme străine” către Ucraina.

author avatar
Tudor Borcea
498 afisari

12 COMENTARII

  1. 27 Mach ?
    Aveti mare grija
    Vin din urma gafaind si americanii cei cu un buget urias de aparare de vreo 700 mld de dolari
    Au testat deja rachete ce zboara cu astronomica viteza de 5 Mach
    Acush acush va prind din urma

  2. După vreo patru încercări le-a ieșit și amerlocilor glonțul din țeavă, adică vectorul din lansator. Pana acum se întorcea avionul cu racheta eșuată la baza. Și, asa cum spune și Ștefan cel Mare, abia a atins anemica viteza de 5 Mach, care tehnic vorbind e la limita supersonicului cu hipersonicul. „Mandra” armata americana! I-a mâncat industria privata de armament banii și i-a vândut știfturi, ca „celebrul” F35, ca pana și Congresul a refuzat sa mai pompeze bani în el, iar de cumpărat îl cumpără numai fraierii. Degeaba au bani dacă nu au idei. Asa e când gândești cu burta plina. Adio superputere a Lumii, pana și iranienii v-au luat fata cu rachetelor lor hipersonice!

  3. Exista vehicule spatiale care aveau 35MACH prin 1960 acum probabil trec de 200Mach.Daca lansezi rachetele alea nu faci prea multi purici cu ele vor fi doborate
    Rusia poate invinge Ucraina dar nu si tarile Hi-tech
    Dar cea mai buna metoda de razboi e diplomatia.Adica negocierile de pace la masa neutra undeva

    • Ce totvspun eu tampenii?exista o filmare video cu un rus care este preluat din Rusia de asa ceva….si adus inapoi dupa cateva zile.se pishase pe el rusul de frica

      • Rusul credea ca l-au rapit „extraterestrii”…… Cand l-au lasat jos facea din maini ca dementul zici ca dirija circulatia pe camp in patru labe ca iepurele

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger